ryczałty - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 18 mar 2014, 12:30

prośba. jeżeli ktoś mieszka w domu jednorodzinnym, ma piec centralny i pali w nim, to czy ryczałty się należą ????
~aga

Napisano: 18 mar 2014, 13:09

to nie jest CO to jest ogrzewanie etażowe........ liczymy ryczałt
~małe ww

Napisano: 18 mar 2014, 13:44

a bieżymy faktury za węgiel?
~Ewa

Napisano: 18 mar 2014, 14:16

a weźmy raczej w łapki ustawę i rozporządzenie ...... usiądźmy sobie wygodnie i POCZYTAJMY WRESZCIE !
~małe ww

Napisano: 18 mar 2014, 16:25

małe ww - uwierz że ta króciutka ustawa i rozporządzenie są dla mnie tak napisane że chociaż czytam to i tak nic nie rozumiem ...
np. wydatek: \"opłaty za energię cieplną\" co \"autor miał na myśli\"?
~Ewa

Napisano: 18 mar 2014, 16:56

opłatę za energię cieplną dostarczoną z kotłowni zewnętrznej czyli zbiorczej a nie z własnego piecyka CO (etażowego)
~małe ww

Napisano: 18 mar 2014, 20:36

czyli jak ktoś sam pali to nie ma żadnego wydatku?
~ola

Napisano: 19 mar 2014, 9:38

jeśli pali papierosy olu to ma i to spory a jak w piecu drewnem węglem czy gazem to liczysz mu ryczałt ;)
~małe ww

Napisano: 19 mar 2014, 10:57

Heh, papierosy... ze zdumieniem (i paroma innymi odczuciami, o których pisać tu nie będę) patrzę sobie na ludzi stale korzystających z pomocy społecznej, permanentnie z dodatku mieszkaniowego i wszelkich możliwych świadczeń, bieda niby aż piszczy, a niektórzy kurzą jak lokomotywa, po parę osób w rodzinie... Papierosy to drogi biznes w tych czasach, można by rzec, towar luksusowy, patrząc na jego cenę... Na książki nie ma, na czynsz w mieszkaniu komunalnym nie ma, na jedzenie nie ma, a na szlugi jak najbardziej. Jak to jest, heh... :)

Przepraszam, że nie na temat, ale temat został chyba wyczerpany.
~Krwawa

Napisano: 20 mar 2014, 10:30

ja mam takie pytanie które kWh wybierać do obliczania ryczałtu te które są największe czy najmniejsze u nas operator to ENERGA

https://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/28a ... ec495.html

link do zdjęcia
~Jarosław G.

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x