Samotna matka - skład rodziny jaki wniosek - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 02 sie 2017, 13:54

Hej, czyli jak przychodzi do nas samotna matka, to przyjmujemy wniosek i dajemy jej trzy miesiące na doniesienie alimentów, jak nie, to dopiero po tym czasie odmowę?
globb
Stażysta
Od: 26 sie 2016, 9:13
Zajmuję się:

Napisano: 02 sie 2017, 14:48

Minion pisze:
cytrusek pisze:Tak tak gość nie jest jej mężem. Ona wiecznie bez dochodu (bo nie pracuje) więc zawsze składa wniosek na wszystkie dzieci, tylko że do tej pory tego gościa dochody udało jej się wyciągnąć. Teraz ponoć nie wie nawet gdzie jest bo gdzies wyjechał. Po mimo tego kłóci się, że jej się nalezy na każde dziecko.. Ja jej właściwie tak powiedziałam, że muszą być alimenty i koniec. Ale ona to awanturnica i z krzykiem że to jest chore, skoro ona stara się o te alimenty od marca 2017r., a to nie jej wina przecież że rozprawę wyznaczyli na lipiec, gość się nie stawił i znowu jej odroczyli do listopada 2017r.

To nawet jak jej zrobię wezwanie, że w ciągu 3 mc ma mi dostarczyć wyrok, to jak sie podzieje tak jak teraz, ze gość się nie stawi to będzie przecież ta sama sytuacja i poleci wniosek w tej wkest.
Dla tej Pani najlepiej żeby składała wniosek w październiku (wtedy ma czas do grudnia na doniesienie dokumentów) albo żeby składała tylko na te dzieci na które ma alimenty a na to dziecko na które nie ma żeby złożyła dopiero jak będzie wyrok :)

Tak jej też zasugerowałam, ale co zrobi okaże się na dniach:) Dzięki wielkie za pomoc:))))
cytrusek
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 20 mar 2017, 15:55
Zajmuję się: ŚW/DM/DE/KDR/OCHRONA_DANYCH

Napisano: 02 sie 2017, 15:03

Czy ktoś z Was widział nowy podręcznik dla samorządowców? na stronie 9 jest informacja, że osoba samotnie wychowująca dziecko nie musi mieć zasądzonych alimentów... zgłupiałam już przez to wszystko...
Świeżynka
Stażysta
Od: 03 sie 2016, 10:32
Zajmuję się:

Napisano: 02 sie 2017, 15:18

Świeżynka pisze:Czy ktoś z Was widział nowy podręcznik dla samorządowców? na stronie 9 jest informacja, że osoba samotnie wychowująca dziecko nie musi mieć zasądzonych alimentów... zgłupiałam już przez to wszystko...
To co przeczytałaś/eś to jest stary podręcznik na stary okres :)
Poniżej jest drugi plik pdf z podręcznikiem na nowy okres :)
Minion
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 24 lut 2017, 9:58
Zajmuję się: SW

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x