samotna matka z jednm dzieckiem - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 3 z 5    [ Posty: 44 ]

Napisano: 01 mar 2016, 18:27

I proszę przeczytać drugi komentarz tego wątku Nick mala mi. I jak odniesiecie się do jej komentarza?
Beata1234

Napisano: 01 mar 2016, 18:41

pewnie, że są sytuacje, gdzie matka nie wychowuje wspólnie, nie ma alimentów bo toczą się sprawy o alimenty, o ojcostwo, ale to są wyjątki, po to są wywiady środowiskowe, żeby wyeliminować na tyle na ile się da wyłudzaczki cedzaczki, a jak by co to nie będzie zmiłuj, bo organ ma obowiązek w przypadku nawet tylko podejrzenia zgłosić tam gdzie trza, bo jak nie, to organa utną i nie bendzie mógł dalej robić w 500+ buahahahahahaha
...

Napisano: 01 mar 2016, 18:47

Pracowałam w ops i wiem jak to wszystko od tamtej strony wygląda. Wiem też ze oświadczenie klienta było najważniejsze. Jeżeli w ustawie jest ze nie musi mieć zasadzonych alimentów to na jakiej podstawie wywiad przeprowadzać. W ustawie jest wyraźnie wskazane ze wywiad w przypadku sygnału o marnotrawieniu pieniędzy. Na jakiej podstawie pracownicy ops na forum twierdzą że wyroku o alimentach nie trzeba mieć i ojca dziecka nie trzeba podawać, a inni mają przeciwne zdanie. Może po prostu wszyscy nie szkole się jednakowo sumiennie?
Beata1234

Napisano: 01 mar 2016, 18:51

nie tylko wywiad o marnotrawieniu pieniędzy, poczytaj a nie pieprz farmazony, bo sprawowanie opieki nad dzieckiem też wchodzi w skład zrobionego wywiadu
...

Napisano: 01 mar 2016, 18:54

O widzę poziom wypowiedzi pracowników ops na wysokim poziomie. Brawo
Beata1234

Napisano: 01 mar 2016, 19:09

to ty pracownik ops i nie wiesz do czego wywiad ma być, żałosna beatris, ale dodatek za wywiady z 500 + to by przygarneła buahahahahahaha
...

Napisano: 01 mar 2016, 19:17

Były pracownik ops. Widząc nie wiedze nie których osób na tym forum kładę duży nacisk na NA SZCZĘŚCIE były
Beata1234

Napisano: 01 mar 2016, 19:18

Beata 1234 - pracowałaś w OPS? Dziwne... skoro tak to powinnaś znać przepisy i to nie tylko o pomocy społecznej ale też o świadczeniach rodzinnych, o funduszu alimentacyjnym, kodeks rodzinny i opiekuńczy, kodeks karny i wiele innych. A słyszałaś że państwo pomaga ale wtedy gdy osoby nie są w stanie same wyjść z trudnej sytuacji, nie są w stanie same przezwyciężyć sytuacji w jakiej się znalazły? Może najpierw jako mamuśka zabezpieczyłabyś przyszłość dziecka i wywalczyła w Sądzie alimenty dla dziecka? Ale tak widocznie wygodniej. Po co iść do Sądu jak fajnie nam się żyje jako rodzinie a zawsze można skłamać ze się dostaje dobrowolne alimenty. No bo skoro żyjesz z ojcem dziecka i między wami jest wiosna to do sądu nie polecisz. Oświadczenia były święte ? Żartujesz... i nigdy nie mieliście podejrzeń czy ktoś nie składa fałszywego oświadczenia ? Nigdy ? To ci powiem, ze w całej mojej 12 letniej karierze na świadczeniach rodzinnych kilkanaście razy składaliśmy wniosek do Prokuratury o możliwość popełnienia przestępstwa i zdziwisz się ale w 90% udowodniono, ze oświadczenia były fałszywe.
Roman

Napisano: 01 mar 2016, 19:20

Chciałabym się dowiedzieć na jakiej podstawie część osób twierdzi ze wystarczy oświadczenie matki ze samotnie wychowuje i nie ma alimentów, a pozostała część na siłę chce dochodu ojca wpisywać i jeszcze wywiady przeprowadzać.
Beata1234

Napisano: 01 mar 2016, 19:23

bo niektórzy są uczciwi i podadzą dochody ojca dziecka, a niektórzy fałszywi, tak jak ty , i będą migotać po ciemku
...

Strona 3 z 5    [ Posty: 44 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x