Samotne wychowanie > pomocy< - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 11 mar 2015, 10:06

Jestem nowa i mam kilka pytań.......
1. Pani (panna) ma w akcie urodzenia wpisane art. 42 ust. 2 wpisane nazwisko ojca takie samo jak matki, i chce samotne wychowanie więc przyznałam w marcu wpływa z sądu wyrok że ustala że JEST OJCEM DZIECKA np. Jan Kowalski i zasądza alimenty więc ja uchylam dodatek sam. od 1 kwietnia :?: :?:

2. Pani ma 17 lat i też wpisane w akcie art. 42 wnioskuje o samotne i dopiero jak z sądu wpłynie że ustalono to uchylam, bo ta Pani nie chce wnioskować o ten dodatek czy ja mogę jej przyznać bez tego dodatku świadczenia :?:
Nowa ......

Napisano: 11 mar 2015, 11:27

pkt 1 uchylasz samotne od miesiąca następującego po uprawomocnieniu sie wyroku zasadzającego alimenty i ustalającego ojcostwo.

pkt 2 - możesz przynać bez tego dodatku
lux
Stażysta
Od: 07 maja 2014, 9:03
Zajmuję się:

Napisano: 11 mar 2015, 12:53

1. Czyli jak wyrok z dnia 26 marca to uchylam od 1 kwietnia :?: bo np. pkt IV podlega wykonaniu jako natychmiast wykonalny ale tu chodzi o pkt IV o alimenty, a wyrok 21 dni uprawamacnia tak :?: sorry ale jestem nowa... :oops:
2. Czyli mogę jej przyznać samotne a ojciec może zgłosić się do USC o wpisanie go do aktu czy dopiero przez sąd ustalą jak to jest w tym temacie :?:
Nowa.....

Napisano: 11 mar 2015, 15:12

Wypowiecie się? :?:
Nowa....

Napisano: 11 mar 2015, 15:39

1. Czyli jak wyrok z dnia 26 marca to uchylam od 1 kwietnia :?: bo np. pkt IV podlega wykonaniu jako natychmiast wykonalny ale tu chodzi o pkt IV o alimenty, a wyrok 21 dni uprawamacnia tak :?: sorry ale jestem nowa... :oops:
2. Czyli mogę jej przyznać samotne a ojciec może zgłosić się do USC o wpisanie go do aktu czy dopiero przez sąd ustalą jak to jest w tym temacie :?: :?: :?:
Nowa....

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x