ŚCIGAJĄ MNIE 2 GMINY

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
nowa
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: ŚCIGAJĄ MNIE 2 GMINY

Post autor: nowa »

twoje odwołanie powinno zostać przesłane do SKO jak nie zmienili decyzji
~g

Post autor: ~g »

jak to odwołałaś się do SKO a oni nie przesłali tego ?
to niemożliwe

co napisali w tej decyzji , pamiętasz ?
~jolka

Post autor: ~jolka »

ale zamieszanie coś ta gmina X namataczyła
~inka

Post autor: ~inka »

Kobieto jesteś naprawdę w trudnej sytuacji, prowadzę świadczenia i jak żyję jeszcze takiego numeru nie słyszałam by odmówić komuś wniesienia odwołania. Ja przeciwnie, sama namawiam klientów do odwołania, nawet im piszę, jeśli tylko miałoby być na ich korzyść. Nie dawaj za wygraną i powołaj się na art. 127 kpa- służy każdemu odwołanie i nie one o tym decydują, zażądaj kopi tej głupiej decyzji o odmowie odwołania. ważne jest by nie była jeszcze prawomocna(nie minęło 14 od jej otrzymania) bo inaczej to klapa.
~ZAGUBIONA

Post autor: ~ZAGUBIONA »

KLAPA TO JUZ JEST BO TO WSZYSTKO PO TERMINIE
~jolka

Post autor: ~jolka »

to złóż skargę na urząd, niech Ci podadzą powód takiego postępowania w zwiazku z Twoim odwołaniem, na jakiej podstawie dali CI odmowe do odwołania
~g

wystąp o kopię tej decyzji, to będzie trochę trwało, ale jako strona masz wgląd w swoje akta, wiec możesz tam pójść i zażadać wglądu i przeczytać tą decyzjię, możesz z niej robić notatki czyli przepisać ja całą

nawet jak jest po terminie to mozesz złożyć odwołanie do sko prosząc o przywrócenie terminu w tym odwołaniu, miałam taką sytuację, nic nie tracisz
Jak im napiszesz że złożyłaś odwołanie a ośrodek nie przesłał go, to napewno przywrócą ci termin, a nie chciałabym być wtedy na miejscu ośrodka , dodatkowo napisz że skoro otrzymałaś od nich decyzje odmowną to nie wiedziałaś że mozesz sie jeszcze raz odwołać, to że \"nie znajomość prawa szkodzi\" nie dotyczy prawa administracyjnego, osrodek miał obowiązek wszystko wyjaśnić

jak złożysz ponowne odwołanie to ośrodek ma 7 dni na przsłanie do SKO, i powinien przysłać Ci pismo do wiadomości że dokumenty przesłał do sko

powodzenia
~ZAGUBIONA

dziękuję bardzo za informacje, tylko w Was nadzieja. A czy jest mozliwość napisania takiego wzoru mniej więcej jak ma to wyglądać??? Bardzo bardzo proszę, chce działać jak najszybcie a dzięki Wam znowu mam siłę walczyć.
~g

to takie zwykłe podanie
w lewym rogu dane imię nazwisko, adres
w prawym data
poniżej na środku \"do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w .........
poniżej odwołanie od decyzji numer... z dnia .......
i prośba o przywrócenie terminu odwołania, napisz dlaczego nie wniosłaś w terminie

i dalej to już uzasadnienie dlaczego sie nie zgadzasz z tą decyzją, napisz jak najwięcej
~ZAGUBIONA

Dziękuję Ci dobra duszyczko, zabieram sie do pisania
ODPOWIEDZ