sepi w ops - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 21 lis 2014, 14:58

Przyszedł nam dzisiaj rachunek z PUP do zapłaty za sepi. Zastanawiam sie czy ops musi płacić za coś, co jest w empatii. Pieprzu dodaje fakt, że usługa jest od 1 lipca, rachunek wystawiony w październiku, a system nie działa do dziś. jak nam powiedziano:nie działa bo nie zapłacone, a usługa jest od lipca!, Pracujemy w małym ośrodku i zapłacenie prawie 1700 zl za coś co nie działa to dużo! czy wasze ośrodki płaciły i czy wy korzystacie z tego, jak to "chodzi" przecież podobna usługa jest w empatii, która ledwie, ledwie "chodzi"
erkara

Napisano: 21 lis 2014, 15:15

korzystamy już prawie rok, ale nie było nigdy mowy o opłatach, przecież macie umowę z PUP i tam nie ma nic o opłatach, dla nich to przecież korzystne bo ludzie nie muszą u nich sie kręcić po zaświadczenie
nina12

Napisano: 21 lis 2014, 15:59

W dużej liczbie powiatów koszt utrzymania SEPi jest pokrywany przez PUP
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 21 lis 2014, 16:12

Odeślij im rachunek i napisz, ze brak podstaw do zapłaty. Faktycznie umowy PUP - OPS nie generują kosztów po stronie ośrodków. Wszystko opłaca pup.
male

Napisano: 21 lis 2014, 16:41

ja miałam zapłacić w tym roku za SEPI (było o tym w umowie) ale dostałam pismo z PUP, że pozyskali środki i w tym roku na szczęście płatność nas nie dotyczy niestety w przyszłym roku już raczej tak, będziemy płacić
madzia11

Napisano: 24 lis 2014, 11:49

SEPI ma być bezpłatne dla OPS, koszty ponosi nasze ministerstwo - MPiPS, ma to być ułatwienie głownie dla PUP, jeśli chcą pieniędzy to rozwiązać umowę, niech wystawiają zaświadczenia na papierze. Tak przy okazji powiadomić o tym ministerstwo.
ann45

Napisano: 24 lis 2014, 14:44

Tak jak powiedziałam, jest to ułatwienie tylko dla PUP - nie mam zamiaru za nic płacić, w przeciwnym wypadku rozwiążę umowę
nina12

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x