Przyszedł nam dzisiaj rachunek z PUP do zapłaty za sepi. Zastanawiam sie czy ops musi płacić za coś, co jest w empatii. Pieprzu dodaje fakt, że usługa jest od 1 lipca, rachunek wystawiony w październiku, a system nie działa do dziś. jak nam powiedziano:nie działa bo nie zapłacone, a usługa jest od lipca!, Pracujemy w małym ośrodku i zapłacenie prawie 1700 zl za coś co nie działa to dużo! czy wasze ośrodki płaciły i czy wy korzystacie z tego, jak to "chodzi" przecież podobna usługa jest w empatii, która ledwie, ledwie "chodzi"
korzystamy już prawie rok, ale nie było nigdy mowy o opłatach, przecież macie umowę z PUP i tam nie ma nic o opłatach, dla nich to przecież korzystne bo ludzie nie muszą u nich sie kręcić po zaświadczenie
ja miałam zapłacić w tym roku za SEPI (było o tym w umowie) ale dostałam pismo z PUP, że pozyskali środki i w tym roku na szczęście płatność nas nie dotyczy niestety w przyszłym roku już raczej tak, będziemy płacić
SEPI ma być bezpłatne dla OPS, koszty ponosi nasze ministerstwo - MPiPS, ma to być ułatwienie głownie dla PUP, jeśli chcą pieniędzy to rozwiązać umowę, niech wystawiają zaświadczenia na papierze. Tak przy okazji powiadomić o tym ministerstwo.