SI KDR błędnie liczy wnioski - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 20 lip 2018, 20:47

Witam, czy zauważyliście, że SI KDR błędnie liczy wnioski jt. jeżeli ktoś składa wniosek o kartę tradycyjną i elektroniczną jednocześnie to liczy to podwójnie. Oddzielnie na kartę tradycyjną i elektroniczną. Powinno być liczone jeden raz -jeden wniosek , ale wnioskowane dwie formy. Jak to liczyć teraz do sprawozdań czy różnych danych.
słonecznik
Stażysta
Od: 10 sty 2018, 20:10
Zajmuję się: św,ps

Napisano: 23 lip 2018, 8:46

Jeżeli ktoś wnioskował przykładowo o "Przyznanie karty dla nowego członka rodziny" to niezależnie jaką formę zaznaczył (tradycyjną, elektroniczną czy obie) to do odpowiedniego pola w raporcie/sprawozdaniu wniosek taki zliczany będzie jako jeden. Jeżeli coś się nie zgadza w jakimś konkretnym polu w raporcie można zawsze zgłosić problem na Help Desk SI KDR. W zgłoszeniu proszę napisać konkretnie o jakie pole chodzi i o jaki okres.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 23 lip 2018, 14:07

@Herka
Mówiłem o analizie danych i o tym, że pojawią się tego typu posty, tylko jak widzisz mimo próśb brak efektu.

@topic
Przelicz dokładnie, zazwyczaj jak mi się coś nie zgadzało to wychodziło z systemu ok tylko coś źle liczyłem, posprawdzaj dwa razy dokładnie.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 23 lip 2018, 14:21

@michu95
Ja sobie bardzo dobrze zdaję sprawę, że posty się będą pojawić tak samo jak zgłoszenia na Help Desk :( Ale sam widziałeś jakie jest stanowisko Ministerstwa w tej kwestii.
SOFTIQ
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 26 lip 2018, 12:40

W sprawozdaniu SO1
Tabela 1 pozycja 1 - wyskoczą Ci karty złożone przez rodzinę po raz pierwszy
pozycja 6 wyskoczą Ci wnioski złożone w formie domówienia drugiego rodzaju KDR i tutaj mała ciekawostka, bo w punkcie 6 wyskakuje liczba kart, a nie wniosków (np. przy 1 wniosku 5 osobowej rodziny) - wyskoczy 5
Miaaa
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 07 lut 2018, 12:24
Zajmuję się: PS

Napisano: 26 lip 2018, 13:09

@Miaaa
Jeśli chcemy być precyzyjni to w tabeli 1 w ogóle nie są zliczane karty. W tabeli 1 zliczane są pozycje wniosku. Jeżeli na jednym wniosku było dla jednej osoby wydanie duplikatu, dla drugiej dodatkowa forma, a dla trzeciej nowy członek rodziny (razem trzy pozycje wniosku) to mimo to, że to jeden duży wniosek to każda pozycja zliczana jest oddzielnie. Wyjątkiem jest tylko wiersz 1 sprawozdania, gdzie zliczane są całe wnioski na których dla każdego zaznaczono, że jest to nowa rodzina.

Inaczej ma się sprawa w tabeli 2 gdzie zliczane są już przyznane karty. Różnica jest tak, że nawet jeżeli dla jakiejś pozycji wniosku wyda się decyzję odmowna to i tak w tabeli 1 będzie zliczana.
SOFTIQ
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 27 lip 2018, 13:19

a co zawierają dane z tabeli nr 2 wiersz 1.1. wydane? W żaden spoób nie moge dojśc do tego skąd mam liczby, które wygenerowane zostały automatycznie.
Monica
Stażysta
Od: 20 cze 2014, 16:53
Zajmuję się:

Napisano: 27 lip 2018, 13:22

Pole 1.1 tabeli 2 zlicza się w następujący sposób: "Liczba kart dla których data wydania karty tradycyjnej, elektronicznej lub obu zawiera się w zadanym okresie sprawozdawczym. Zliczane są unikalne numery kart."
SOFTIQ
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 27 lip 2018, 13:38

czyli nie tylko fizycznie wydane karty ale też przyznane ale nieodebrane?
Monica
Stażysta
Od: 20 cze 2014, 16:53
Zajmuję się:

Napisano: 27 lip 2018, 14:26

a mi wyliczyło 5 unieważnionych kart jak nie unieważniłam żadnej. a w tym roku miałam tylko 3 wnioski i we wszystkich rodzinach karty mają status wydana, więc jakim cudem mi tak liczy ? a linia Help... zajęta :D
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x