Konwalia, to Ty nie widziałaś jeszcze chorych dzieci.....a Wy, opiekunowie 'dorosłych dzieci" mieliście czas na wypracowanie rent....konwalia pisze:Myślę,że chyba w roku wyborczym nie będzie powrotu do skali niesamodzielności.Koalicja rządząca zbyt szybko traci poparcie,nie będą ryzykować.Pomyślcie to jest bardzo poważne uszczuplenie elektoratu jakieś trzysta tysięcy wyborców skromnie licząc-niepełnosprawni mogący dotrzeć do lokalu wyborczego i ich opiekunowie,rodziny opiekunów i podopiecznych,znajomi.Moim zdaniem temat wróci jak obecna koalicja wygra wyboryJa generalnie nic nie mam do skali niesamodzielności,ale jestem za tym żeby dotyczyło to dzieci niepełnosprawnych i osób dorosłych.Wszyscy opiekunowie mamy takie same żołądki,a przy naszych podopiecznych musimy zrobić to samo poza obowiązkiem edukacyjnym.My opiekunowie dorosłych osób niepełnosprawnych musimy swoje ponad 80-kilogramowe niemowlaki podnieść własnymi rękami i to kilka razy dziennie.Po takiej harówce mamy sami uszkodzone kręgosłupy