SKALA niepełnosprawności - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 27 sie 2014, 16:35

konwalia pisze:Myślę,że chyba w roku wyborczym nie będzie powrotu do skali niesamodzielności.Koalicja rządząca zbyt szybko traci poparcie,nie będą ryzykować.Pomyślcie to jest bardzo poważne uszczuplenie elektoratu jakieś trzysta tysięcy wyborców skromnie licząc-niepełnosprawni mogący dotrzeć do lokalu wyborczego i ich opiekunowie,rodziny opiekunów i podopiecznych,znajomi.Moim zdaniem temat wróci jak obecna koalicja wygra wybory ;) Ja generalnie nic nie mam do skali niesamodzielności,ale jestem za tym żeby dotyczyło to dzieci niepełnosprawnych i osób dorosłych.Wszyscy opiekunowie mamy takie same żołądki,a przy naszych podopiecznych musimy zrobić to samo poza obowiązkiem edukacyjnym.My opiekunowie dorosłych osób niepełnosprawnych musimy swoje ponad 80-kilogramowe niemowlaki podnieść własnymi rękami i to kilka razy dziennie.Po takiej harówce mamy sami uszkodzone kręgosłupy :(
Konwalia, to Ty nie widziałaś jeszcze chorych dzieci.....a Wy, opiekunowie 'dorosłych dzieci" mieliście czas na wypracowanie rent....
mama

Napisano: 27 sie 2014, 16:59

powiedz mi jak ma się renta do rodziców dziecka którzy są bez kontroli kryterium dochodowego? jeden z rodziców ma firmę trzepią kasę stać ich na 2-3 opiekunki dla dziecka a taki dorosły ma tylko rente?

pomyślałaś jak się czuje dziecko które doznało stopnia znacznego 1 DZIEŃ po 18 urodzinach albo 1 DZIEŃ po ukończeniu szkoły? pomyślałaś? jeden dzień i różnica 480 PLN i pewnie to dziecko co ma 18 lat i 1 dzień to już nie dziecko? no tak to pewnie dorosły niepełnosprawny który nie zasługuje na więcej?

a pewnie dziecko które nabyło niepełnosprawność dzień przed 18 urodzinami w wieku 40 lat jest dzieckiem? oto myślenie rodziców wrogo nastawionych do innych opiekunów, hańba i wstyd jak Wam się nie podoba to EUTANAZJA jest w Belgii i Szwajcarii legalna skoro przytłacza Was opieka
379

Napisano: 27 sie 2014, 20:17

Droga mamo cała renta lub emerytura idzie na potrzeby podopiecznego i jeszcze dokładam ze swoich skromnych 520 zł-pampersy,maści,podkłady,leki-tak,tak często nasi podopieczni mają bogaty zestaw chorób,musimy uwzględniać wskazania dietetyczne,środki higieny.Więc bardzo proszę nie wypominaj wypracowanych świadczeń naszych podopiecznych.
konwalia
Praktykant
Od: 30 lip 2014, 11:04
Zajmuję się:

Napisano: 28 sie 2014, 17:24

Drogie Dzieci, szkoda, że nie pamiętacie czasów kiedy to za opiekę nad rodzicami mieliście .... NIC, TERAZ WAM MAŁO I MAŁO
mama

Napisano: 29 sie 2014, 3:01

Drogie Mamy, szkoda, że nie pamiętacie czasów kiedy to za opiekę nad dziećmi miałyście .... NIC, TERAZ WAM MAŁO I MAŁO
elhard

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x