Skandal - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 35 ]

Napisano: 16 kwie 2015, 13:19

ewalu pisze:tylko po co ?? wierzymy petentowi, że mówi prawdę składając oświadczenie o dochodach a nie wierzymy, że nie złożył w innej gminie ??
racja, był tu temat, że niewidoma dziewczyna musiała jechać 500 km aby uzyskać jakieś tam potwierdzenie i później się dziwić, że jest skandal, po to jest regułka o odpowiedzialności karnej i art. o nienależnie pobranych,
Kati@

Napisano: 16 kwie 2015, 13:46

Jeśli niektórzy rzeczywiście są nadgorliwi to od tego są kontrole żeby to piętnować a nie telewizja, żeby informować petentów, że niektórzy żądają więcej niż należy a mówić to tak jakby to była większość. Ale ja nadal uważam, że wypowiedź ministra była skandaliczna gdyż jego wypowiedź poprzedziła wypowiedź kobiety, która ogólnie żaliła się na ilość dokumentów niezbędnych do otrzymania becikowego. Nie wymieniła żadnego dokumentu z nazwy a jedynie stwierdziła, że jest tego za dużo. I po tym nastąpiła wypowiedź ministra. Ani kobieta ani minister nie powiedzieli o jakie chodzi dokumenty tylko, że za dużo. Nie zdziwcie się więc jak przyjdzie wam petent i powie, że macie mu przyznać becikowe tylko na podstawie aktu urodzenia dziecka albo jeszcze lepiej oświadczenia, że urodziła i chce.
Nic bym nie napisała, gdyby minister powiedział, że odpowiednie służby sprawdzą, jak z tym jest i jeśli rzeczywiście potwierdzi się, że niektórzy wymagają więcej niż powinni to wyciągnięte będą konsekwencje. Ale powiedzenie w całą Polskę, że tak jest na pewno i że tak nie powinno być jest nieodpowiedzialne. My akurat nie żądamy ani jednego dokumentu więcej niż jest w Rozporządzeniu a jak chcemy upewnić się, że osoba nie pobiera w innym Ośrodku to sami występujemy z zapytaniem.
Swoją drogą, jak pan minister taki łaskawy to niech wyda stosowne Rozporządzenie a my z chęcią nie będziemy zbierać żadnych dokumentów tylko będzie lista wypłat. A może i listy wypłat nie potrzeba, a co tam. Pantarej
bernadeta

Napisano: 16 kwie 2015, 13:54

bernadeta pisze: Swoją drogą, jak pan minister taki łaskawy to niech wyda stosowne Rozporządzenie a my z chęcią nie będziemy zbierać żadnych dokumentów tylko będzie lista wypłat. A może i listy wypłat nie potrzeba, a co tam. Pantarej
jestem za :D .. najpierw sami szukając oszczędności wprowadzili kryterium a teraz szukają osła ofiarnego .. tak to wynika z tego co napisałaś :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 14:13

Ewalu, a tak nie jest? Przeciez zawsze tak jest, oni wymyślą jakąś głupotę a my zbieramy cięgi
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 14:19

zgadzam sie - winny musi być - a kto nim jest ??? zawsze pracownik na najniższym szczeblu
nowa7777

Napisano: 16 kwie 2015, 14:20

życie to nie je bajka :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 14:32

taa, ja się zastanawiam czy nie wziąć rok bezpłatnego i wyjechać
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 14:35

anetag pisze:taa, ja się zastanawiam czy nie wziąć rok bezpłatnego i wyjechać
wiesz jest takie powiedzenie: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ;)
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 14:39

no ostatni pobyt w Anglii był fajny , praca niezbyt ciężka i zarobki normalne :D
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 14:42

mnie Anglia nie kręci :lol: ani inny kraj .. ale nie wiem, nie byłam zarobkowo i mam nadzieję, że nie będę ..
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 3 z 4    [ Posty: 35 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x