SKARGA - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 17 cze 2015, 7:41

tak jak Iks. Nie możecie składać skargi na decyzję SKO.
Poczytać:
https://www.samorzad.lex.pl/czytaj/-/art ... rzez-gmine
Nie przesadzajcie z tym strachem przed SKO. Ja składałem pismo do prokuratury. WSA potem pozamiatało decyzją SKO. Nie było różnicy w ich podejściu do nas
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 17 cze 2015, 8:21

mi jak sko stworzyło takie cudo, i jak Pani Kierownik zadzwoniła do tej baby czy podtrzymuje swoją decyzję to 20 minut jej tłumaczyła że świadczeń się nie przyznaje już wypłaconych i tych na które osoba nie wnioskuje, do tego że nie liczy się składek na ubezpieczenie rolników od dochodu opodatkowanego jakim jest renta rodzinna. Bo co najlepsze baba z sko wezwała petentkę do złożenia oświadczenia ile miała odprowadzonej składki zdrowotnej za 2013 rok z renty mimo ze było zaświadczenie krus i pit, i baba pojechała i oświadczyła 1491 zł, przy dochodzie z renty ok. 2500 zł za 3 miesiące bo tak miała w 2013 przyznaną rentę, cyrk.
Na początku się wkurwiłam jak zobaczyłam te decyzję ale potem się brechtałam z tydzień jak można być takim cielebokiem i stworzyć takie cudo. Napisałam wniosek o stwierdzenie nieważności ich decyzji na 3 strony wyjaśniłam babie co źle zrobiła. Do SKO trzeba pisać tak po chłopsku bo oni nie rozumiejąco czytają, więc wszystko co idzie do sko to tak pisać jak krowie na miedzy, żeby zrozumieli!
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 17 cze 2015, 10:03

Czyli do WSA skarga, ale musi pośredniczyć prokurator. To już bezpieczniej niż bezposrednio.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 17 cze 2015, 10:04

Bo po wygranej akcji usiądą.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 17 cze 2015, 13:23

Kiedyś SKO przyznało kobiecie dodatek z tytułu samotnego wychowywania dziecka na podstawie przepisu który uchylono w 2006 roku:) chodziło o wysokość świadczenia, najpierw zadzwoniłam żeby zapytać o co chodzi z tą decyzją bo chyba coś pomylili, a potem pismo o stwierdzenie nieważności, w którym opisałam co nie tak zrobili i tyle. Decyzję unieważnili, wydali nową i po sprawie.
Pieńkowa Dama
Stażysta
Od: 01 cze 2015, 12:19
Zajmuję się:

Napisano: 17 cze 2015, 13:46

Jakby ktoś zainteresowany chciał wiedzieć to informuję, że po rozmowie z radcą burmistrz się kazał odczepić. Faktycznie skargi na decyzję sko nie możemy złożyć bo nie jesteśmy stroną postępowania tylko organem. O żadnym prokuratorze nie wspominał więc nie dopytywałam co by nie było, że wścibska jestem :lol: . Cieszę się tylko, że nie muszę z w tym babrać.
edyta123

Napisano: 17 cze 2015, 13:57

edyta123 pisze:Jakby ktoś zainteresowany chciał wiedzieć to informuję, że po rozmowie z radcą burmistrz się kazał odczepić. Faktycznie skargi na decyzję sko nie możemy złożyć bo nie jesteśmy stroną postępowania tylko organem. O żadnym prokuratorze nie wspominał więc nie dopytywałam co by nie było, że wścibska jestem :lol: . Cieszę się tylko, że nie muszę z w tym babrać.
ale jak ci sko stworzyło dziwoląga to ja bym napisała wniosek o stwierdzenie niewążności
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 17 cze 2015, 14:04

Ale słuchaj po co? Ja nie mam czasu się w tym babrać. Chodziło o to, że odmówiliśmy ŚP a sko przyznało. Dla nas bzdury popisali w uzasadnieniu, ale to jest ich decyzja. nie ja się z tego będę tłumaczyć
edyta123

Napisano: 17 cze 2015, 14:12

no chyba że tak to nie ma sensu
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 17 cze 2015, 14:28

Jeżeli przyznali to pies ich drapał. Potem znowu jak zmienią prawo to tylko SKO będzie musiało uchylić decyzję, chyba że znowu zrobią manewr z "utratą mocy". Moje sko nigdy nie przyznawało. Jeżeli nie utrzymali w mocy to Uchylali ze wskazaniem dalszego postępowania, lub bez wskazywania.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x