skierowanie do psychiatry?

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
ODPOWIEDZ
~emcia

skierowanie do psychiatry?

Post autor: ~emcia »

Pewien Pan podczas każdego spotkania czy grupy informuje, że jest ofiarą przemocy, wciąż dopatruje się spisków przeciwko niemu oraz dosypywania mu do picia środków np. usypiających. czy grupa lub zespół może mu zlecić, zasugerować konsultacje psychiatryczną????
~casia1975

Re: skierowanie do psychiatry?

Post autor: ~casia1975 »

Jak mu zasugerujecie, że może jest chory psychicznie to może zrobić się malo przyjemnie:-)a on chce żebyście załozyli mu NK, bo jest ODP czy toczy sie procedura, w której on jest OSP?
~emcia

Sprawa rozgrywa się pomiędzy nim a bratem. każdy z nich założył drugiemu NK i złożył wniosek do prokuratury. zaproponowaliśmy mediację, zobaczymy co z tego wyniknie ale cały czas myślę o tym jak to zrobić żeby odbyli konsultację z psychiatrą bo ten jeden bredzi o spiskach i nie ma jakiegoś ciągu myślowego logicznego, jakoś tak mota i plącze.
~casia1975

No to może w trakcie postępowania przygotowawczego prokuratura uzna za stosowne badanie przez biegłego psychiatrę.A tak z innej beczki to pytanie dlaczego w takiej sytuacji zostały założone dwie NK, zwłaszcza jak są wątpliwości co do tego czy jedna z tych osób nie konfabuluje.
~emcia

to już pytanie nie do mnie, dostałam na biurko dwie karty, w pierwszym miesiącu pierwszy wezwał policję, podał swoja wersje wydarzeń w następnym miesiącu brat w odwecie wezwał policje podał swoją wersje i zażądał założenia procedury. cyrk. staramy się nie kręcić wokół własnego ogona , prokuratura miała umorzyć to postepowanie a potem jednak prowadziła
~casia1975

Faktycznie zostałaś postawiona przed faktem dokonanym, żeby z tego wybrnąć GR może w trakcie procedury orzec o bezzasadności podejmowania działań. Z drugiej strony jak prokuratura zdecydowała się poprowadzić sprawę to coś musi być na rzeczy. Nie wiem jaki masz kontakt z prokuraturą ale może pogadać z nimi jak oni to widzą, może to chociaż trochę rozjaśni sprawę.powodzenia!
ODPOWIEDZ