Wniosek DO PROKURATURY
Wniosek DO PROKURATURY
Jeżeli mamy wszystkie przesłanki aby wyslac sprawe do prokuratury dot. przemocy w rodzinie ..
Co musi zawierac pismo, które przesyłamy do prokuratury? Czy dokumetacje calą wysylamy odnosnie rodziny , protokol?monitoring?plan dzialan? notatki? karte C i D?
Pismo przewodnie z podpisami członków bioracych udzial w tej sprawie?
Co musi zawierac pismo, które przesyłamy do prokuratury? Czy dokumetacje calą wysylamy odnosnie rodziny , protokol?monitoring?plan dzialan? notatki? karte C i D?
Pismo przewodnie z podpisami członków bioracych udzial w tej sprawie?
Re: Wniosek DO PROKURATURY
Nalezy wysłać zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa (kto znęca się nad kim, adres zamieszkania, od kiedy, krótko i zwięźle opisać kilka faktów, czy OSP zachowuje sie tak pod wpływem alkoholu czy na trzeźwo, wymienić ewentualnych świadków) wraz z całą dokumentacja zgromadzoną w trakcie pracy ZI czy GR.
Jak nie ma twardych dowodów na istnienie przemocy w rodzinie typu: obdukcja, nawet zdjęcie, świadek, to te nasze papiery można śmiało władować do kosza, co zapewne czyni prokuratura, kolejny raz odmawiając wszczęcia potępowania w kolejnym przesłanym przez nas \"przypadku\".
Właśnie dostałam pismo i mi cy..ki opadły.....
Właśnie dostałam pismo i mi cy..ki opadły.....
no żartujecie chyba - u nas nic nie wysyłamy, zgłoszenia dokonuje policjant (czlonek ZI) i mamy wyrok za wyrokiem 

ja wysłałam \" gołe\" pismo bez załączników i wszczęto sprawę, jak się, zakończy nie wiem ale mam nadzieje ,że prokurator przynajmniej zbada sprawę
my też nie wysyłamy - postępowania prowadzi policja i też są wyroki. Nie rozumiem dlaczego ZI wysyła wnioski do prokuratury a co robi w takim razie policja? Pracę w ZI rozumiem wg zasady każdy wg swoich kompetencji prowadzi działania na rzecz rodziny.
Wysyłamy zawiadomienie do Prokuratury napisane przez członków gr. Na 3 konkretne sprawy o znęcanie jedną tylko prowadza.
Oprócz Wniosek DO PROKURATURY - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
pomoc mamie
monitoring
Konkurs
pytanie
prośba o poradę
co robic w takiej sytuacji
zawiadomienie
skierowanie do psychiatry?
2 Niebieska Karta dot. tej samej rodziny
Delegowanie do grupy rodoczej
jakie działanie
wskazanie członka do ZI
obowiązek alimentacyjny na rzecz chorego rodzica!
co robicie
niebieskie karty a brak Zespołu Interd. w Gminie
Weryfikacja