skierowanie na odwyk
skierowanie na odwyk
Mam pytanie, czy jest potrzebne skierowanie lekaskie lub inne poto aby przebywać na leczeniu w szpitalu na oddziałe odwykowym ? dodam, ze to oddział odwykowy a nie szpital psychiatryczny...
-
- Praktykant
- Zajmuję się: sprzedaż
- Kontakt:
Re: skierowanie na odwyk
Warto się zastanowić nad prywatną kliniką odwykową. Na podstawie moich doświadczeń, mogę stwierdzić, że pobyt w takim miejscu przynosi dużo lepsze efekty. W Krakowie mogę polecić ten https://nowy-dzien.pl/
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Zajmuję się szeroko pojętym ŚW
- Kontakt:
Nie jest potrzebne ale z tego co wiem pacjent musi wyrazić zgodę, a z tym bywa trudno.Monika<< pisze: 23 kwie 2014, 10:02 audytpsychologiczny.pl
Mam pytanie, czy jest potrzebne skierowanie lekaskie lub inne poto aby przebywać na leczeniu w szpitalu na oddziałe odwykowym ? dodam, ze to oddział odwykowy a nie szpital psychiatryczny...
-
- Praktykant
- Zajmuję się: psychologia
- Kontakt:
Czasami warto zastanowić się nad prywatnymi praktykami na https://neuroza.pl/leczenie-alkoholizmu/ bo mogą przynieść znacznie lepsze rezultaty, niż pobyt w państwowych placówkach.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Sprawy Społeczne
- Kontakt:
Witam.
Zasadnicze pytanie brzmi, czy mówimy o osobie, która szuka pomocy i jest zdecydowana na podjęcie terapii, czy też mowa o zastosowaniu obowiązku poddania się leczeniu na podstawie postanowienia sądu.
Wg mnie w tym pierwszym przypadku skierowanie będzie niezbędne. Wielokrotnie ten temat przechodziliśmy i w kontakcie z różnymi ośrodkami skierowanie było podstawą.
W przypadku sądowego zobowiązania do podjęcia leczenia na wniosek Komisji, podstawą jest owo postanowienie, które jest ważne przez okres 2 lat. Tu temat ewentualnej skuteczności działania i realizacji obowiązku w przypadku braku motywacji jest oczywiście do dyskusji.
Poza tym daleki byłbym od oceny czy też porównywania i stopniowania: "państwowy" gorszy, "prywatny" lepszy. Osobiście absolutnie się z tym nie zgadzam.
Pozdrawiam
Zasadnicze pytanie brzmi, czy mówimy o osobie, która szuka pomocy i jest zdecydowana na podjęcie terapii, czy też mowa o zastosowaniu obowiązku poddania się leczeniu na podstawie postanowienia sądu.
Wg mnie w tym pierwszym przypadku skierowanie będzie niezbędne. Wielokrotnie ten temat przechodziliśmy i w kontakcie z różnymi ośrodkami skierowanie było podstawą.
W przypadku sądowego zobowiązania do podjęcia leczenia na wniosek Komisji, podstawą jest owo postanowienie, które jest ważne przez okres 2 lat. Tu temat ewentualnej skuteczności działania i realizacji obowiązku w przypadku braku motywacji jest oczywiście do dyskusji.
Poza tym daleki byłbym od oceny czy też porównywania i stopniowania: "państwowy" gorszy, "prywatny" lepszy. Osobiście absolutnie się z tym nie zgadzam.
Pozdrawiam
Oprócz skierowanie na odwyk - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
Małopolska
zapytania ofertowe/przetargi
Postanowienie gminnej komisji - wydanie opinii
wniosek od profilaktyki alokoholowej
opinia biegłych
wniosek u udostępnienie danych
decyzja o odpłatności za pobyt w domu dla bedomnych
przekazanie do innej gminy
świetlice środowiskowe w 2015 r.?
PanXYZ