Skierowanie na program kor-edukacyjny dla sprawców przemocy - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 16 cze 2014, 14:37

Witam. Mam sprawcę (wnuczek), który znęca się nad dziadkiem. Mam pytanko czy w ramach pracy ZI/GR możemy wydać pisemne skierowanie do udziału w programie korekcyjno - edukacyjnym (oczywiście sprawca nie ma tego nakazanego przez sąd). Chcemy go skierować w ramach prac ZI, ale nie jestem pewna czy możemy takie skierowanie wydać.

Będę bardzo dzwięczna za każdą odpowiedź.. pozdrawiam :)
~marlena

Napisano: 17 cze 2014, 8:07

nikt nie ma pomysłu.. :(
~marlena

Napisano: 17 cze 2014, 10:50

Uważam, że możesz. Czy on z tego skorzysta to inna sprawa. Jako Z.I. widzicie potrzebę i kierujecie. To także w dalszych czynnościach NK będzie świadczyło czy sprawca chce współpracować czy nie. Ponadto u nas jeden z kontrolujących dopytywał o osoby skierowane ale u nas powiat tego nie prowadził. Czyli chyba nic nie stoi na przeszkodzie.
male

Napisano: 17 cze 2014, 14:00

My - zawiadamiając prokuraturę o podejrzeniu popełnienia przestępstwa konkretnego obywatela z procedury NK - wskazujemy możliwość zobligowania go do uczestnictwa w takim programie.
Esia

Napisano: 17 cze 2014, 14:47

Marlena jakie pisemne skierowanie ? stopień pokrewieństwa w tym przypadku jest najmniej ważny - Twój Wnusio jest pełnoletni czy nieletni? Nadużywa alkoholu czy nie? Jest świadomy - że jego zachowania są formami przemocy / znęcania- czy nie ? i wreszcie jaki model k- e prowadzony jest w Twoim powiecie?
Dlaczego nie znacie modeli programów k-e wymogów formalnych /kryteriów /wytycznych ?
emilka14

Napisano: 17 cze 2014, 21:10

:?: emilka.. jak zwykle na tym forum odpowiedzi niektórych osób mnie osłabiają.. dlaczego od razu atakujecie ludzi??? wiem jaki mamy model k-e jak to piszesz... chciałam się tylko upewnić.. nie spodziewałam się ataku.. dziękuję bardzo za takie porady..
`marlena

Napisano: 18 cze 2014, 11:21

ojej ...nie obrażaj się zaraz. Czasami wybucham - jak mnie ktoś " osłabia" :evil:
emilka14

Napisano: 18 cze 2014, 15:34

Na podstawie jakich przesłanek emilka wywnioskowała, że Marlena nie zna modeli programów k-e? Sama wyjaśniła - ma problemy z wybuchami i słabościami, które najwyraźniej zakłócają jej prawidłowe operacje z użyciem mózgu, o ile go jeszcze ma po licznych wybuchach :lol:
ojej

Napisano: 18 cze 2014, 16:17

Jak by wiedzieła ( ty zresztą też nie wiesz ) to pytania by nie zadała - tej treści właśnie....

ps. przypominam, że marlena dopisała " będę wdzięczna za każdą odpwiedź" - czyli wnioskuję - iż za moją także powinna . No. Więc po co te nerwy. Proponuję zatem "ojej" zrobić wgląd w swój OUN..warto przeanalizować funkcje.
emilka 14

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x