Dziecko w pieczy zastępczej. - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 24 cze 2014, 9:50

Witam!
Jestem tu nowa i w związku z tym mam pytanie.
Mam rodzinę której dziecko było w pieczy zastępczej, umieszczone w rodzinie zawodowej. Kilka dni temu rodzice mieli sprawę o powrót dziecka do rodziny, niestety sąd ostatecznie orzekł że dziecko do rodziny nie wróci i stąd moje pytanie czy współpracę zakańczam od razu czy dopiero jak będę mieć postanowienie adopcyjne.
MyBoo
Stażysta
Od: 05 cze 2014, 7:43
Zajmuję się:

Napisano: 25 cze 2014, 12:31

tak kserujesz sobie postanowienie sądu notatka i koniec wspólpracy ja dalej pracuje z rodzina zastępczą...
ddd30

Napisano: 01 lip 2014, 13:25

a jeżeli rodzina zastępcza znajduje się na terenie innej gminy, to co wówczas?
jaaaa

Napisano: 01 lip 2014, 15:41

ddd30, a ta praca z rodziną zastępczą to w jakim celu?
Lisbeth

Napisano: 04 lip 2014, 0:17

i kto to wymyślił?
Bronka

Napisano: 04 lip 2014, 9:47

Asystent pracuje z rodzinami biologicznymi, jak dziecko pozostaje w pieczy zastępczej to asystent nie zakańcza pracy z rodziną biologiczną
madzia11

Napisano: 25 lip 2014, 14:45

Skoro nie ma możliwości powrotu rodziny dziecka do rodziny biologicznej to nie ma tam sensu asystentury, bo nie ma tam dziecka małoletniego a Sąd wykluczył możliwość powrotu dziecka do takiej rodziny..
I asystent rodziny nie pracuje z rodzinami zastępczymi - wychodzisz poza swoje kompetencje, bo to są już kompetencje koordynatora rodzin zastępczych.
rudka

Napisano: 04 sie 2014, 14:50

a co jeżeli kierownik się upiera że skoro teraz dzieci trafiły do zastępczej rodziny to AR ma tam iść, i tam pracować? Jak to wytłumaczyć Kierownikowi bądź pracownikowi socjalnemu?

A co jeżeli jesteś przydzielona do rodziny biologicznej, która otwarcie mówi, że nie chce odzyskać dzieci, a jedynie mieć pozwolenie na zabieranie na weekendy... Zgłosiłam ten fakt do pcpr... i w takim przypadku moja praca z rodziną biologiczną wydaje mi się bezzasadna, bo matka ma w D****ie dzieci, tylko skupiona jest na swoim życiu. więc cały czas próbuję wpleść te dzieci w jej życie, a ona cały czas je odrzuca... :/
miiii

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem