skierowanie sprawy do sądu w sprawie odpłatności za DPS

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
~magda

Re: skierowanie sprawy do sądu w sprawie odpłatności za DPS

Post autor: ~magda »

adopcja wyglądała w ten sposób że znajoma jego adopcyjnej matki była sędziną a oni rzekomo nie mogli mieć dzieci z kolei matka bilogiczna zrzekła się praw zaraz po urodzeniu i zostawiła go w szpitalu takim sposobem dostali dziecko mimo iż ojciec juz w tedy był nieodpowiedzialny i nadużywał alkocholu. potem przeprowadzili sie na dolny śląsk gdzie mąż odkąd pamięta to nikt kompletnie do nich z opieki nie przychodził i nie kontrolował zresztą nawet po tym jak został poparzony przy kąpieli do tego stopnia że miał przeszczep skóry. to tez nikogo nie zainteresowało. potem coraz gorzej było awantury zdewastowane mieszania alkohol itp. szkoda gadać nawet nie miał co jeść jeszcze jak żyli dziadkowie to jakoś to było a potem to już nawet ojciec groził mojemu mężowi potem doszły długi itp.takie to właśnie miał życie a teraz jak tylko jakimś cudem ułożył sobie życie to nas ciągają do odpowiedzialności tylko pytam się jakiej.....jak on potrzebował pomocy to nikogo nie było. wnieślibyśmy sprawę do sądu ale boimy się że podejdą do tego instrumentalnie i powołają się na zapisy ustawy a dochód nam przekracza o 200 zł na całą rodzinę z tym że mamy też kredyt bo nie mieliśmy gdzie mieszkać i kupiliśmy sobie mały domek do remontu.
~ofiara

Post autor: ~ofiara »

https://ms.gov.pl/pl/informacje/news,303 ... utego.html
Spróbuj dostać sie na taką bezpłatną poradę prawną.
Masz jeszcze ojca, którego być może też każą Ci utrzymywać. Trzeba pomysleć o przyszłości.

~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~Kasia »

Uważam,że nie powinnas płacić,ale to zalezy od podejscia twojego OPS do sprawy dobrze opiasny wywiad i po sprawie.
Kasia
~ofiara

Post autor: ~ofiara »

Dla zainteresowanych aktualny link do tygodnia pomocy ofiarom przestępstw 21-26.02.2011
https://www.niebieskalinia.pl/newsy.php?id=3194
~joka

Post autor: ~joka »

witam, proszę o pomoc w sprawie odpłatności za pobyt mamy w dps, a chodzi mi konkretnie o podwyższenie tej odpłatności z 180 na 940 zł. m-cznie, czy mogę odmówić podpisania nowego aneksu na taką wysokość.
~mikka

Post autor: ~mikka »

za mało danych komu tak wzrosła odpłatność. Mamie , czy tobie jako rodzinie?
~joka

mnie wzrasta ta odpłatność za pobyt mamy w dps-ie
~ewka

Post autor: ~ewka »

a mnie przeraża lawina spraw kierowania klientów do dps, a rodzina przejmując majątek nie chce płacić za pobyt członka, wysyłają do dps na koszt gminy, jeszcze trochę i gminy pójdą z torbami.....
~joka

jak nie wiesz czy jest majątek czy nie to nie zabieraj głosu, a gmina nie pójdzie z torbami bo i tak żyje z naszych podatków, a podwyższając opłaty chce abyśmy płacili za jej niegospodarność i wolne miejsca za które powinna ona płacić jako właściciel dps-ów.
~dudek

Post autor: ~dudek »

Ja i moja siostra opiekujemy się naszą Mamą, kupiliśmy jej mieszkanie blisko siostry, żeby miała codzienną opiekę , a mimo to Mama upiera się żeby iść do dps i złożyła wniosek.
Uważamy , że zapewniamy jej lepsze warunki niż będzie miała w dps
Czy możemy złożyć w mopsie oświadczenie , że nie wyrażamy zgody na pójście Mamy do dps ?

dudek
ODPOWIEDZ