Posiadanie pieca, a dokładniej korzystanie z niego, jeśli jest zgłoszony do CEEB, powoduje jedynie doliczenie określonego dodatkowego procenta do kwoty przyznanego DO osobie samotnie gospodarującej w jednoosobowym gospodarstwie domowym lub osobie składającej wniosek z gospodarstwa domowego wieloosobowego, wyłącznie w sytuacji, gdy ci wnioskodawcy są beneficjentami podpisanych przez siebie umów z zakładem energetycznym lub gazownią.zocha1234 pisze: ↑10 sty 2022, 9:54Zgadzam się z tym wszystkim, co piszesz. U mnie cały czas przychodzą osoby, których nie znam zupełnie a to mała gmina, w tym większość to właśnie seniorzy.
Też nie widzę powodu do odmowy dla takich wniosków- przecież dodatek ma być pomocą z powodu rosnących cen również żywności (nigdzie nie pisze, że jest to uwarunkowane posiadaniem pieca, no chyba, że ślepa jestem)
Przepraszam, ale moje info dotyczące spisu powszechnego było chyba na wyrost, gdyż raczej wiadomości z tego źródła nie potwierdzisz. Ale nie znaczy, że Gmina nie wie (nie może zweryfikować ze spisu powszechnego) ile gospodarstw domowych i jakich jedno lub wieloosobowych funkcjonuje w tejże Gminie.