witam otrzymałam dec. z ROPS o przyznaniu świadczenia piel. Pani jest rolnikiem w związku z tym krus od 01.07.2013 ją wyrejestrował zgłaszam do ZUS społeczne a zdrowotna od kiedy? to jest świadczenie pielęgnacyjne czy też od 2013 od lipca?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
wniosek z dnia .... o śp przekazaliście do ropsu bo zachodzi koordynacja tak ? .. mam jakiś problem z ustaleniem chronologii wydarzeń .. no bo jak sprawa w ropsie trwała ponad rok .. to wtedy rolnik jeszcze nie składał oświadczeń
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
dla mnie nie ale w krus rolnik złożył oświadczenie w październiku 2014 bo otrzymał decyzję z ROPS a wniosek był złożony w październiku 2012 tyle czasu trwała sprawa więc teraz w październiku 2014 KRUS wyrejestrował rolnika na podstawie oświadczenia od dnia 01.07.2013 więc składki społeczne opłacam od 01.07.2013 tak? a zdrowotna w krus mi powiedzieli że ze zdrowotnej też wyłączyli od 01.07.2013 i co w takiej sytuacji? pomóżcie