Składki ZUS - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 27 sty 2015, 15:53

Dzien dobry, czy ktoś moze mi poradzić co powinno sie wziąć do składek ZUS, wiem ze z ustawy wynika ze składki emerytalne, rentowe, chorobowe. Problem polega na tym ze dostałam zaświadczenie o zarobkach w którym jest wydruk składek i owszem sa te składki + inne ale zaświadczenie wyglada w ten sposób ze jest:
Składka emerytalna:
Ubezp: kwota
Płatnik: kwota
I każda kolejna jest przedstawiona w podobny sposób. Wiec ktora z tych dwóch kwot należałoby wziąć pod uwagę?
Oczywiście mam przygotowany własny wzór takiej deklaracji o dochodach, który dałam tej osobie, ale niestety sa zakłady pracy, które wymyślają własny wygląd i tylko komplikują.
Wiesiat

Napisano: 27 sty 2015, 16:04

dochód brutto pomniejszony o koszty uzyskania oraz składki społeczne czyli te co wymieniłeś, składki na ubezpieczenie czy inne nas nie obchodzą i o to nie może być pomniejszony dochód...... a co ty biedaku masz zrobić a no wezwać do okazania się prawidłowym dokumentem (masz takie prawo na każdym etapie postępowania a i po wznowieniu postępowania z urzędu) bo tan co Ci pokazano nie spełnia wymogów formalnych .... w związku z powyższym nie możesz prawidłowo określić dochodu gospodarstwa domowego co skutkuje błędnym wyliczeniem dodatku .... a przecież nie możesz źle liczyć dodatku czyż nie ?
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x