SKO do ponownego rozpatrzenia
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
SKO do ponownego rozpatrzenia
mamy juz zwroty spraw z SKO. Wszystkie do ponownego rozpatrzenia. Czyli wywiad i decyzja. W odmowach chodziło o modykikację źródeł spalania paliw. Wy też tak macie?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR, FA, CP, DM, DO, KDR
- Kontakt:
Re: SKO do ponownego rozpatrzenia
My jeszcze czekamy a miesiac dawno minął
-
- Referent
- Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...
- Kontakt:
Modyfikację to znaczy co? Które SKO dało do ponownego rozpatrzenia?
- Ruda1
- Starszy referent
- Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki
- Kontakt:
Dostałam wczoraj do ponownego rozpatrzenia, odmowa z powodu zmiany deklaracji z drewna na węgiel. Powoływali się głównie na zmianę ustawy i twierdzili, że obie deklaracje są równorzędne, bo zostały złożone pod odpowiedzialnością karną, wniosek też złożyła pod odpowiedzialnością karną i takie tam różne głupoty.
A tak podsumowali cytuję " W ponownym postępowaniu organ I instancji uzupełni materiał dowodowy kierując się wskazówkami zawartymi w uzasadnieniu niniejszej decyzji, w tym zwłaszcza pod katem ustalenia, jakiego rodzaju źródła ciepła i od jak dawna skarżąca ma zainstalowanie i w konsekwencji - które z trzech równorzędnych dowodowo, z racji opatrzenia klauzulą odpowiedzialności, środków dowodowych zasługują na moc dowodową i dlaczego, a którym i dlaczego należy odmówić mocy mocy dowodowej."
A tak podsumowali cytuję " W ponownym postępowaniu organ I instancji uzupełni materiał dowodowy kierując się wskazówkami zawartymi w uzasadnieniu niniejszej decyzji, w tym zwłaszcza pod katem ustalenia, jakiego rodzaju źródła ciepła i od jak dawna skarżąca ma zainstalowanie i w konsekwencji - które z trzech równorzędnych dowodowo, z racji opatrzenia klauzulą odpowiedzialności, środków dowodowych zasługują na moc dowodową i dlaczego, a którym i dlaczego należy odmówić mocy mocy dowodowej."
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
W sumie rozsądnie, nie napisali że masz przyznać, tylko ustalić jak jest naprawdę i czy przypadkiem szamot jeszcze nie schnie przy kominie 

-
- Referent
- Zajmuję się: SR,FA,ŚW,CP,DO,DW
- Kontakt:
U mnie też wszystkie kombinowane deklaracje do ponownego.
-
- Referent
- Zajmuję się: ps
a mi z drewna na węgiel utrzymali w mocy

-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
U mnie wszystko decyzje po dopisaniu węgla do drewna po 11, jednoznacznie utrzymane w mocy.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ..
- Kontakt:
Raa pisze:U mnie wszystko decyzje po dopisaniu węgla do drewna po 11, jednoznacznie utrzymane w mocy.
Raa i elinka85 - napiszcie które SKOelinka85 pisze:a mi z drewna na węgiel utrzymali w mocyi bądź tu mądry...

-
- Stażysta
- Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, Fundusz Alimentacyjny, Pomoc materialna dla uczniów
- Kontakt:
Moje SKO uchyla decyzje odmowne (węgiel dopisany po 11 sierpnia) i przyznaje dodatek
Oprócz SKO do ponownego rozpatrzenia - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
ponownie złozony wniosek mimo wypłaty na to gospodarstwo domowe
o jaki zakup węgla chodzi w art. 28
Dodatek Osłonowy-decyzja
dwa wnioski od tej samej osoby
dodatek węglowy dla domku całorocznego
decyzja po 1.12 lokal
dodatek węglowy czy przyznać?
zaświadczenie starosty o odrębnych lokalach
Dodatek weglowy - 1 grudnia wpłynął pocztaą
uwzględnienie odwołania dodatek węglowy
korekta wniosku juz zakończonego
uwzględnienie odwołania do decyzji o przyznanie DW