sprawa o świadczenie pielęgnacyjne przyznane przez sko po uchyleniu SZO na bieżaco, skarga do sko na decyzję, teraz sko chce aby uchylić szo wstecz przed wyrokiem WSA
napisz o stwierdzenie nieważności decyzji, skoro uchyliłaś na bieżąco to sko powinno uchylić ci decyzję a nie teraz żądać uchylenia wstecz skro sami przyznali na bieżąco
Nie zaistniałaby sytuacja, że "nie można" gdyby w pierwszym prowadzonym postępowaniu zrobiono wszystko tak jak należało to zrobić.
Świadczenie pielęgnacyjne przyznaje się od miesiąca złożenia wniosku o takie świadczenie lub, jeśli spełniony został warunek z art. 24 ust. 2a od miesiąca złożenia wniosku do Lekarza Orzecznika.
Nikt z opiekunów wnioskujących o świadczenie pielęgnacyjne i posiadających prawo do SZO lub ZDO nie oczekuje, że będzie pobierał równocześnie dwa ww świadczenia. To Wy tak sobie ubzduraliście, że jak opiekun składa wniosek o świadczenie korzystniejsze to chce pobierać świadczenie i jednocześnie zasiłek. Zacznijcie wreszcie myśleć rozsądnie i nie stwarzajcie sobie i opiekunom sytuacji konfliktowych.
Nikt ciebie o nic nie pytał anie prosił o komentarz.Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to się nie odzywaj.
Znajdź sobie gościu jakieś hobby, jakieś konstruktywne zajęcie a nie wcinasz się między wódkę a zakąskę.
Nikt ciebie o nic nie pytał anie prosił o komentarz.Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to się nie odzywaj.
Znajdź sobie gościu jakieś hobby, jakieś konstruktywne zajęcie a nie wcinasz się między wódkę a zakąskę.
Co tak Cię rozwścieczyło ?
PRAWDA ?
No raczej nie napisałem nic, co by mijało się z prawdą.
Decyzja SKO powinna być dla Was wyrocznią (skoro pouczacie o możliwości odwołania się do organu nadrzędnego - mądrzejszego od Was), a niestety traktowana jest często jak substytut papieru toaletowego.
A jakby to samo, co napisało Kolegium, napisał w uzasadnieniu wyroku sąd administracyjny, to też byście nie wiedzieli co dalej robić ?
Działacie na takiej zasadzie, że robicie błędy, ale całą odpowiedzialność za te Wasze błędy przerzucacie na opiekunów.
To musi się w końcu skończyć, bo wpadniecie w rutynę, o ile już nie wpadliście.
Poczytaj zasady FORUM.
Konkretne pytanie konkretna odpowiedź.
Chyba masz problem z czytaniem ze zrozumieniem, rzucasz jakieś wywody odbiegające od tematu.
Komentarze typowego frustrata...człowieku proponowałam Ci zajęcie, hobby może zaangażuj się w politykę...do kolejnych wyborów zdobędziesz zacne grono osób popierających Twoje myślenie. Jako aktywny polityk naprawisz bzdurne prawo w tym kraju. Wszystkim i Tobie i nam będzie łatwiej żyć , łatwiej pracować.
.
no właśnie SKO wydało decyzję( i ja na tej podstawie wypłacam ) a teraz chce abym ja uchyliła swoją bo oni bez uchylenia mojej uchylającej nie mogą zmienić swojej masakra