Służba przygotowawcza

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
kokolina

Służba przygotowawcza

Post autor: kokolina »

Takie pytanko: Czy zaświadczenie o odbyciu służby przygotowawczej wpina się do akt czy nie ma takiego obowiązku? jeden wydaje pracownikowi a co z drugim egzemplarzem? Czy muszę zrobić do tego jakąś teczkę? Mamy pierwszy taki przypadek, także nie wiem co z tym począć :)
qqła

Re: Służba przygotowawcza

Post autor: qqła »

W sumie zrobiłam 3 egz. 1 dla pracownika, 2 dla mnie w tym jeden do akt. Dodatkowo założyłam teczkę "służba przygotowawcza" żeby wszystko mieć w jednym miejscu tj. regulamin, skierowania, decyzje itp.
zaasia

Post autor: zaasia »

u mnie pracownicy przeszli służbę zorganizowaną przez firmę zewnętrzną-musieli dojeżdżać raz w tygodniu na szkolenie. Na zakończenie pisali test. Do Ośrodka wpłynęła informacja że dana osoba uczestniczyła w kursie, kiedy, z jaką ilością punktów i oceną zdała egzamin testowy. czy wobec tego muszę im zorganizować jeszcze egzamin wewnętrzny aby wydać zaświadczenie? z góry dziękuję
Awatar użytkownika
alanka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: alanka »

Ja wpinam do akt, a do teczki "słuzba przygotowawcza" robię kopie - tak dla porządku.
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
ODPOWIEDZ