Służba przygotowawcza
Służba przygotowawcza
Takie pytanko: Czy zaświadczenie o odbyciu służby przygotowawczej wpina się do akt czy nie ma takiego obowiązku? jeden wydaje pracownikowi a co z drugim egzemplarzem? Czy muszę zrobić do tego jakąś teczkę? Mamy pierwszy taki przypadek, także nie wiem co z tym począć 

Re: Służba przygotowawcza
W sumie zrobiłam 3 egz. 1 dla pracownika, 2 dla mnie w tym jeden do akt. Dodatkowo założyłam teczkę "służba przygotowawcza" żeby wszystko mieć w jednym miejscu tj. regulamin, skierowania, decyzje itp.
u mnie pracownicy przeszli służbę zorganizowaną przez firmę zewnętrzną-musieli dojeżdżać raz w tygodniu na szkolenie. Na zakończenie pisali test. Do Ośrodka wpłynęła informacja że dana osoba uczestniczyła w kursie, kiedy, z jaką ilością punktów i oceną zdała egzamin testowy. czy wobec tego muszę im zorganizować jeszcze egzamin wewnętrzny aby wydać zaświadczenie? z góry dziękuję
- alanka
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja wpinam do akt, a do teczki "słuzba przygotowawcza" robię kopie - tak dla porządku.
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
Oprócz Służba przygotowawcza - Kadry przeczytaj również:
co wliczacie do trzynastki
kolejne zwolnienie
co ze świadectwem pracy???
umowa zlecenie- trzynastka
FP a zlecenie
Rp-7 świadczeniobiorcy
czy przysługuje mi 13-nastka
Kochani...
Pomocy - urlop dla pracownika socjalnego
Fredzia
ile urlopu 3/4 etatu