śp a studia dzienne - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 20 lut 2015, 12:30

Sam fakt bycie studentem studiów dziennych nie jest przesłanką do odmowy. Są w tym zakresie orzeczenia WSA. Dopiero wykazanie, że studia uniemożliwiają faktyczne sprawowanie opieki może stanowić podstawę odmowy
ira

Napisano: 20 lut 2015, 12:32

To było trochę wczesniej przed całym zamieszaniem dostałem pisemko szt. 2 z wyjasnieniem dlaczego tak a nie inaczej,dużo by pisać pisma były z samej góry.
Franek79

Napisano: 20 lut 2015, 12:35

jeżeli nie z sądu to nikt cię nie zmuszał.
A jeżeli z tej góry co myślę to nie miały żadnej wartości.
Decyzja powstała u was i ewentualnie wy dostaniecie po tyłku.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 20 lut 2015, 13:20

tak, może nie ma wartosci ale pisma przyszły do p.Burmistrza i ja musiałem się wytłumaczyc, dlaczego tak no i oczywiscie odpisac tym na górze .
Franek79

Napisano: 20 lut 2015, 13:23

pan każe sługa musi
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 20 lut 2015, 13:47

a jaka decyzja w sprawie SZO-córka studiuje zaocznie, matka jest osobą niepełnosprawna, ale nie jest leżąca. w domu daje sobie rade sama. córka potrzebna jest raczej przy zakupach, wożeniu do lekarza itp?
mx3

Napisano: 20 lut 2015, 13:51

Mam studentkę studiów stacjonarnych czyli dziennych ,która ma tylko zajęcia w weekend bo 30% materiału mają przerobić sami metodą e-larning. Czymżesz jej więc czas rózni się od studenta zaocznego? Myśle , że trzeba pytać szczegółowo ile i jak sprawuje opiekę i czy ta opieka jest wystarczająca, bo nigdzie nie jest napisane , ze musi być całodobowa.
jaoy7

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x