śp dla roników - Świadczenia rodzinne

Strona 13 z 13    [ Posty: 126 ]

Napisano: 29 mar 2014, 3:51

Iks zacytowałam tylko słowa przedstawiciela ministerstwa
i nie musisz komentować, bo wiem co odpiszesz,
https://slupca24.pl/?p=17446
~Kati

Napisano: 29 mar 2014, 11:32

No więc ja na miejscy tych urzędników bym poszedł do sądu i domagał się odszkodowania od Polsatu. Reportaż jest tendencyjny na maxa. Np. taka wypowiedź pana redaktora:

\'Dlatego niektóre gminy wykorzystują ten fakt i decydują na niekorzyść rolników. Takie postępowanie dziwi, bo gmina w ten sposób nic nie traci.\'

Czyli pada sugestia, że nieludzcy urzędnicy \'wykorzystują\' fakt niejednoznacznych przepisów żeby zabrać biednym ludziom pieniądze, które dodatkowo określa się jako \'pomoc finansową\', \'wsparcie miesięczne w wysokości 500 złotych\' - to jest zwykłe granie na emocjach, program nie dotknął sedna problemu. Nie wspominam o tym, że wrzucenie świadczeń rodzinnych do opsów powoduje, że większość ludzi myśli, że to rzeczywiście jest pomoc społeczna, wsparcie itd.

do tego dochodzi niefortunna wypowiedź kierowniczki gops:

\'takie osoby po części kwalifikują się do udzielania pomocy finansowej, jednak są dyskryminowane przez to, że posiadają gospodarstwo rolne.\'

Która wręcz sama sugeruje \'dyskryminację\' - czyli patologię

Kluczowe jednak jest coś zupełnie innego:

\'Wszyscy wnioskodawcy odwołali się od decyzji GOPS-u. Sprawy skierowano do Samorządowego Kolegium Odwoławczego, które decyzje Ośrodka Społecznego podtrzymały. Jedna z osób odwołała się od decyzji SKO do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Poznaniu i decyzja ta również została uznana za prawidłową. Jedna z osób skierowała natomiast sprawę do programu TV Polsat, stąd zrealizowany materiał.\'

Czyli, że w PL organem nadrzędnym wobec WSA jest telewizja Polsat... ręce opadają :/
~Iks

Napisano: 29 mar 2014, 12:13

,,ręce opadają\'\' - napisz do Polsatu ha,ha
~Kati

Napisano: 30 mar 2014, 23:38

~Kati

Napisano: 31 mar 2014, 13:03

\'Wszyscy wnioskodawcy odwołali się od decyzji GOPS-u. Sprawy skierowano do Samorządowego Kolegium Odwoławczego, które decyzje Ośrodka Społecznego podtrzymały. Jedna z osób odwołała się od decyzji SKO do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Poznaniu i decyzja ta również została uznana za prawidłową.\"
Tyle wyczytałem sensu.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 13 z 13    [ Posty: 126 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x