sprawdzanie pesel
sprawdzanie pesel
W programie KDR wprowadzając wniosek można było sprawdzić każdą osobę z wniosku po nr pesel, teraz tej opcji nie ma, czy może ja nie wiedzę?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: sprawdzanie pesel
Po wprowadzeniu wniosku robisz zapisz i przy ponownym wejściu we wniosek przez edycje masz przycisk sprawdzanie w bazie PESEL- złożyłem prośbę o przerzucenie tego przycisku na główne okno, zobaczymy co z tego wyjdzie...
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Taka opcja by się przydała, tak jak wiele innych.
Niejednokrotnie zgłaszałem ułatwienie wypełniania sprawozdania przez możliwość podejrzenia jakie dane dokładnie wchodzą w skład wyliczonych. Niestety, nie mają tego w planach, a to znacznie ułatwiłoby sprawozdanie tym osobom, które robią je po raz pierwszy - nawet widać po pytaniach na forum przed sprawozdaniem "coś komuś, gdzieś się nie zgadza" lub dla tych którzy przyznają większą ilość kart. Co do samej propozycji nawet się nie odnieśli czy wezmą ją w przyszłości pod uwagę. Wychodzi na to, że propozycje można zgłosić, ale czy to coś da?
Daj znać jak otrzymasz odpowiedź w sprawie przeniesienia przycisku.
Niejednokrotnie zgłaszałem ułatwienie wypełniania sprawozdania przez możliwość podejrzenia jakie dane dokładnie wchodzą w skład wyliczonych. Niestety, nie mają tego w planach, a to znacznie ułatwiłoby sprawozdanie tym osobom, które robią je po raz pierwszy - nawet widać po pytaniach na forum przed sprawozdaniem "coś komuś, gdzieś się nie zgadza" lub dla tych którzy przyznają większą ilość kart. Co do samej propozycji nawet się nie odnieśli czy wezmą ją w przyszłości pod uwagę. Wychodzi na to, że propozycje można zgłosić, ale czy to coś da?
Daj znać jak otrzymasz odpowiedź w sprawie przeniesienia przycisku.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Najlepiej wszystkie zmiany zgłaszać do MPiPS do Pani Gago.
Jeżeli jesteś w stanie zebrać wszystkie propozycje zmian do systemu KDR, to postaram się przekazać je wyżej
Jeżeli jesteś w stanie zebrać wszystkie propozycje zmian do systemu KDR, to postaram się przekazać je wyżej
Przy okazji niech dodadzą opcję "kopiuj adres z wnioskodawcy" dla pozostałych członków rodziny. Pisanie każdego z osobna to jakaś makabra!!!naitsyrk85 pisze:Najlepiej wszystkie zmiany zgłaszać do MPiPS do Pani Gago.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Przecież z tego co pamiętam to przy pozostałych osobach nie musisz w ogóle wpisywać adresu tylko u wnioskodawcy i wniosek przejdzieGość pisze:Przy okazji niech dodadzą opcję "kopiuj adres z wnioskodawcy" dla pozostałych członków rodziny. Pisanie każdego z osobna to jakaś makabra!!!naitsyrk85 pisze:Najlepiej wszystkie zmiany zgłaszać do MPiPS do Pani Gago.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a dlaczego miałoby być? przecież we wniosku papierowym tez masz, że pole wypełnia się tylko gdy jest inny adres niż podany wczesniejtak??? A to nie będzie w czasie kontroli odczytywane jako błąd?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
...ewentualnych... prędzej czy później będą
Oprócz sprawdzanie pesel - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
pomocy !!!!
rodzina zastępcza karty
Wydanie duplikatu
Sprawozdanie cas
oświadczenie o władzy rodzicielskiej
pytanie
Co mam robić ja zepsuła się drukarka od KDR
decyzja odmowna KDR
Dokumenty
jeszcze o sprawozdaniu
sprawozdanie
jak zareklamowac potwierdzoną KDR z błędnym terminem ważnośc
czy też macie policję na karku
Kto podpisuje sprawozdanie S1 i S2
sprawozdanie
Jak sprawdzić czy sprawozdanie jest przyjęte?