sprawdzenie sytuacji rodziny

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
ODPOWIEDZ
asystent

sprawdzenie sytuacji rodziny

Post autor: asystent »

Bardzo proszę o poradę. Pod koniec czerwca nasz ośrodek dostał telefon ze szkoły by przyjrzeć się jednej rodzinie w związku z pewnym incydentem. Pracownik socjalny zadecydował aby wysłać tam mnie na okres wakacji. Rodzina jest bardzo fajna, mogę z czystym sumieniem przyznać, że tak jak podejrzewał socjalny, który bardzo dobrze znał tę rodzinę wcześniej, nie ma tam żadnych problemów. I tak wakacje się skończyły i moja współpraca z rodziną też. I tu pojawia się problem bo dla tej rodziny nie dało się nawet ułożyć planu działania bo dosłownie nic złego się tam nie działo i nie wiem jak mam ich ująć w dokumentacji?
Emilka.

Re: sprawdzenie sytuacji rodziny

Post autor: Emilka. »

Plan działania ( współpracy ) może w tym przypadku opierać się o
1. weryfikację informacji, które podała szkoła- na końcu piszę. Nie stwierdzono zaniedbań op- wychowawczych, trudności wstępnie zdiagnozowanych przez szkołę.
2. Profilaktyka zastosowana...tu wymienić.. Piszę na końcu . Sytuacja rodziny stabilna. Rodzina posiada informację w zakresie pokonywania występujących bieżących trudności...samodzielna, rokowania dobre.
skoro był AR- przyznany celem monitoringu- plan musi być.
asystent

Re: sprawdzenie sytuacji rodziny

Post autor: asystent »

bardzo dziękuję :D zrobiłam tak jak pani poradziła :D
ODPOWIEDZ