Sprawozanie rzeczowo - finansowe... - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 06 lip 2016, 9:54

Witam!
Mam pytanie dotyczące sprawozdania w tabeli B pkt 7 Liczba rodzin z którymi asystent zakończył współpracę należy podać przyczyny tj. wybrać z istniejących opcji. Jeśli rodzina się wyprowadziła do innej gminy to jaki powód byście podali:
- ze względu na osiągnięte cele,
- zaprzestanie współpracy z asystentem,
- brak efektów,
- zmianę metody pracy.
EWAO

Napisano: 06 lip 2016, 20:19

zaprzestanie współpracy z asystentem rodziny
lucek1

Napisano: 06 lip 2016, 20:53

To wszystko jest tak niedopracowane, jak sama funkcja asystenta. Jestem ciekawa odpowiedzi innych, bo wiem, że spotka mnie podobny problem, a nie mam zielonego pojęcia jak z tego wybrnąć.
Zuzuzina

Napisano: 06 lip 2016, 22:19

Ja też bym dała zaprzestanie współpracy. I też miałam problem w sprawozdaniu jak zakończyłam współpracę bo najmłodsza dziewczyna osiągnęła pełnoletność. Monitorowałam ich przez miesiąc ale później już nie chcieli.
asasa

Napisano: 07 lip 2016, 11:16

to prawda wszystko jest niedopracowane. w ubiegłym roku miałam taką sytuację, dzwoniłam aż i wtedy mi powiedział pan jak zakwalifikować te rodziny. i szczerze było to zupełnie obojętne, bo nie było wariantów...
asystent88

Napisano: 13 lip 2016, 15:11

Mam pytanie odnośnie sprawozdania rzeczowo-finansowego. W tabeli B jest podpunkt nr 6. "Przeciętny czas pracy asystenta z rodziną" ? Jak mam to rozumieć? Bardzo proszę o odpowiedz.
asystent 11

Napisano: 14 lip 2016, 0:40

Musisz dodać liczbę miesięcy jaką pracujesz z każdą rodziną a później podzielić przez liczbę rodzin. Czyli dajmy na to przykład na trzech rodzinach chociaż zapewne masz ich więcej ;) rodzina 1- 6 miesięcy, rodzina 2- 5 miesięcy, rodzina 3- 8 miesięcy to będzie 6+5+8=19 19÷3 w przybliżeniu wychodzi że przeciętny czas pracy z rodziną to 6 miesięcy. Przepraszam, że tak trochę bez składu piszę, ale właśnie wybieram się spać wreszcie :)
BasiaAsystent

Napisano: 14 lip 2016, 7:52

Basiu dziekuję Ci bardzo za odpowiedz. Wszystko napisałas super, zrozumiałam w 100 %. Dziękuję :D
asystent 11

Napisano: 25 lip 2016, 7:57

Napisano: 22 lip 2016, 12:51

Mam pytanie odnośnie sprawozdania rzeczowo-finansowego o asystencie rodziny
w Tabeli B jest pytanie o przeciętny czas asystenta z rodzina czy chodzi o czas w 2016 roku czy od początku pracy z asystentem.
PODAJECIE OD MIESIACA I DO VI CZYLI 6 MIESIECY Z JEDNA RODZINĄ CZY ILOSĆ MIESIECY OGÓŁEM
JESLI Z TĄ RODZINĄ PRACUJE OD 2015 ROKU NP OD PAZDZIERNIKA TO MAM PODAC ZE PRZECIETNIE PRACUJE Z TA RODZINA 6 MIESIECY CZY 9 MIESIECY
KKKKK

Na
kkkkk

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x