Wszystko prowadzane jak w instrukcji parametr na 1 w systemieSYGNITY pisze:Jeżeli Pracownicy Ośrodka wprowadzali do programu rzetelnie wszystkie dane, to wykazane liczby należy traktować jako poprawne.voodoo pisze:Mi oprócz punktu 3 (nie wiem czemu ale to ręcznie można szybko policzyć) reszta danych hmm, nie wiem czy się zgadza ale jakieś liczby się pojawiły.
To jakie dane zostaną wykazane do sprawozdania za pomocą przygotowanych raportów zależy od tego w jaki sposób Pracownicy Ośrodka wprowadzali dane do programu, w szczególności dane o utracie/uzyskaniu dochodu – wielokrotnie na przestrzeni roku 2016 pisaliśmy (także tu na forum) w jaki sposób poprawnie je wprowadzać, zwłaszcza przy okazji zmiany okna wniosku latem ub. roku była duża dyskusja na ten temat, ale także i wcześniej i później pisaliśmy o tym i też była przygotowana dla Was instrukcja poprawnego wprowadzania https://public.sygnity.pl/sites/default/ ... conych.pdf.
Przygotowany przez nas mechanizm dla wiersza 2.1. pobiera dane tylko o decyzjach wydanych na podstawie wniosków, które mają wprowadzoną informację o dochodzie utraconym, który został utracony od miesiąca kwietnia 2016 roku lub później.
Jeżeli np. Ośrodek nie wprowadził we wniosku informacji o dochodzie utraconym lub wprowadził ale omyłkowo z miesiącem utraty wcześniejszym niż kwiecień 2016, np. styczeń 2016, to decyzje wydane na podstawie tak uzupełnionych wniosków nie zostaną wykazane do wiersza 2.1.
w sprawozdaniu w dalszym ciągu 0