sprawozdanie 500 - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 17 z 20    [ Posty: 191 ]

Napisano: 25 sty 2017, 15:12

SYGNITY pisze:
voodoo pisze:Mi oprócz punktu 3 (nie wiem czemu ale to ręcznie można szybko policzyć) reszta danych hmm, nie wiem czy się zgadza ale jakieś liczby się pojawiły :D .
Jeżeli Pracownicy Ośrodka wprowadzali do programu rzetelnie wszystkie dane, to wykazane liczby należy traktować jako poprawne.

To jakie dane zostaną wykazane do sprawozdania za pomocą przygotowanych raportów zależy od tego w jaki sposób Pracownicy Ośrodka wprowadzali dane do programu, w szczególności dane o utracie/uzyskaniu dochodu – wielokrotnie na przestrzeni roku 2016 pisaliśmy (także tu na forum) w jaki sposób poprawnie je wprowadzać, zwłaszcza przy okazji zmiany okna wniosku latem ub. roku była duża dyskusja na ten temat, ale także i wcześniej i później pisaliśmy o tym i też była przygotowana dla Was instrukcja poprawnego wprowadzania https://public.sygnity.pl/sites/default/ ... conych.pdf.

Przygotowany przez nas mechanizm dla wiersza 2.1. pobiera dane tylko o decyzjach wydanych na podstawie wniosków, które mają wprowadzoną informację o dochodzie utraconym, który został utracony od miesiąca kwietnia 2016 roku lub później.

Jeżeli np. Ośrodek nie wprowadził we wniosku informacji o dochodzie utraconym lub wprowadził ale omyłkowo z miesiącem utraty wcześniejszym niż kwiecień 2016, np. styczeń 2016, to decyzje wydane na podstawie tak uzupełnionych wniosków nie zostaną wykazane do wiersza 2.1.
Wszystko prowadzane jak w instrukcji parametr na 1 w systemie
w sprawozdaniu w dalszym ciągu 0 :? :?
Szanuje tych, którzy nigdy nie stają na palcach, by przypodobać się innym. Prawdziwe jezioro nie musi nikogo przekonywać, że jest jeziorem. Robią to bajora.
Katar
Awatar użytkownika
Referent
Od: 08 kwie 2014, 11:27
Zajmuję się:

Napisano: 25 sty 2017, 15:16

Panie Tomku, wprowadziłysmy w 4:
Miesiac świadczenia, rok śweiadczenia, data złozenia wniosku od do. Ile jeszcze mamy wybrać, by nam wykazało przynajmniej zero??
Sylia

Napisano: 25 sty 2017, 15:17

Sylia pisze:z 4 sobie poradziłyśmy, ale jest problem z 5 i 6. Krzyczy nam, ze nie wybraliśmy warunków zapytania. No tego na piechotę liczyć nie będziemy na pewno.
Jaka jest dokładna treść komunikatu (albo rysunek najlepiej) ?
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 25 sty 2017, 15:19

2017-01-25 14:18:39,057 Informacja Rozpoczęto generowanie raportu z listy
2017-01-25 14:18:39,057 Informacja Generowanie raportu przerwane - nie wskazano żadnych kolumn.
Sylia

Napisano: 25 sty 2017, 15:21

A ja mam problem z 2, bo nie widzę rodzaj decyzji. Dodam, że 1 i 1.1 poszły bez problemu, mam poprawkę dpp01, gdzie może być błąd (mam rodzaj beneficjenta, a następny rodzaj sprawy)
Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź
kotek

Napisano: 25 sty 2017, 15:25

Sylia pisze:2017-01-25 14:18:39,057 Informacja Rozpoczęto generowanie raportu z listy
2017-01-25 14:18:39,057 Informacja Generowanie raportu przerwane - nie wskazano żadnych kolumn.
no taka treść sugeruje że nigdzie nie zaznaczyliście "oka".
SYGNITY pisze:W każdym raporcie trzeba dodać przynajmniej jedną kolumnę która ma być wyświetlona w raporcie - najlepiej taką która nam coś powie o wniosku, decyzji, osobie itd. Dodajemy klikając przy wierszu z konkretną informacją w kolumnie z "okiem".
pozdrawiam
proszę spróbować i na pewno pójdzie
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 25 sty 2017, 15:33

SYGNITY pisze:Zgodnie z wyjaśnieniami Ministerstwa wykazujemy osoby, którym przysługiwało (przez pewien okres czasu była wypłata o statusie "do wypłaty" - jak jest w planie wypłat świadczenia to taki status musiała mieć) świadczenie, bez względu na to czy jest obecnie uchylone.
pozdrawiam i dziękuję za wyczerpujący opis przypadku
hm...w tabeli mamy opis liczba osób, którym przysługiwało świadczenie wychowawcze ZA GRUDZIEŃ, w związku z wnioskiem itd...
MilenaMilena
Stażysta
Od: 13 sie 2015, 11:20
Zajmuję się:

Napisano: 25 sty 2017, 16:08

Też mieliśmy wątpliwości do tego zapisu i pytaliśmy MRPiPS otrzymaliśmy informację, że jako świadczenia przyznane (przysługujące) należy traktować również świadczenia, wstrzymane/zawieszone oraz uchylone, byle by tylko przyznanie świadczenia dotyczyło miesiąca z okresu sprawozdawczego i data złożenia wniosku o świadczenie mieściła się w okresie sprawozdawczym. Innymi słowy kluczowym słowem tutaj jest "przysługiwało" - jest to czas przeszły i on oznacza, że pierwotne świadczenie przysługiwało i nie ma znaczenia że zostało uchylone. Jakkolwiek dziwnie by to brzmiało, ale takie wytyczne otrzymaliśmy.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 25 sty 2017, 16:13

"oko" mam zaznaczone, tylko w tych informacjach zaczynających sie na "R" nie ma rodzaj decyzji
kotek

Napisano: 25 sty 2017, 16:16

kotek pisze:"oko" mam zaznaczone, tylko w tych informacjach zaczynających sie na "R" nie ma rodzaj decyzji
najprawdopodobniej jesteś na wszystkich wnioskach. wejdz na wszzytskie decyzje- tam znajdziesz rodzaj decyzji
kosmopatka
Referent
Od: 25 sie 2016, 11:40
Zajmuję się:

Strona 17 z 20    [ Posty: 191 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x