sprawozdanie 500 - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 15 z 20    [ Posty: 191 ]

Napisano: 25 sty 2017, 12:35

Punkt 2.1 robimy tak jak w instrukcji, i dochody były wprowadzone również tak jak w instrukcji poprzez załącznik a i tak w każdym miesiącu wychodzi nam 0... po przeliczeniu ręczenie okazało się że wcale nie powinny tam być 0, ponieważ były takie przypadki z utratą dochodów;/
Gość

Napisano: 25 sty 2017, 13:08

Gość pisze:Punkt 2.1 robimy tak jak w instrukcji, i dochody były wprowadzone również tak jak w instrukcji poprzez załącznik a i tak w każdym miesiącu wychodzi nam 0... po przeliczeniu ręczenie okazało się że wcale nie powinny tam być 0, ponieważ były takie przypadki z utratą dochodów;/
Mi tak samo :oops:
Szanuje tych, którzy nigdy nie stają na palcach, by przypodobać się innym. Prawdziwe jezioro nie musi nikogo przekonywać, że jest jeziorem. Robią to bajora.
Katar
Awatar użytkownika
Referent
Od: 08 kwie 2014, 11:27
Zajmuję się:

Napisano: 25 sty 2017, 13:24

Gość pisze:Punkt 2.1 robimy tak jak w instrukcji, i dochody były wprowadzone również tak jak w instrukcji poprzez załącznik a i tak w każdym miesiącu wychodzi nam 0... po przeliczeniu ręczenie okazało się że wcale nie powinny tam być 0, ponieważ były takie przypadki z utratą dochodów;/
i mi wychodziło 0 ale jak usunęłam lokalizację to zaczęło wszystko grać. tylko musiałam wyłapać ropsy
kosmopatka
Referent
Od: 25 sie 2016, 11:40
Zajmuję się:

Napisano: 25 sty 2017, 13:27

kosmopatka pisze:
i mi wychodziło 0 ale jak usunęłam lokalizację to zaczęło wszystko grać. tylko musiałam wyłapać ropsy
W punkcie 2.1 nie ma lokalizacji.
Gość

Napisano: 25 sty 2017, 13:46

SYGNITY pisze:
utrata dochodu pisze:Decyzje przyznajace SW na pierwsze dziecko z powodu utraty - wychodzi mi 0 w każdym miesiącu. W opisie jest informacja, że raport prezentuje decyzje, jeśli we wniosku był zarejestrowany załącznik o utracie dochodu. Problem w tym, że nikt z nas nie wprowadzał załączników o utracie. Jestem ciekawa jak w innych ośrodkach robicie? Wprowadzacie w system załącznik o utracie?
Zatem jest okazja żeby zacząć te załączniki wprowadzać. Zachęcaliśmy do tego wielokrotnie na przestrzeni 2016 roku i przygotowaliśmy specjalną instrukcję: https://public.sygnity.pl/sites/default/ ... conych.pdf

Jeśli to będzie na bieżąco prowadzone (oraz będą wprowadzane do programu te wnioski w związku ze zmianą sytuacji - tak jak to nakazują wymagania homologacyjne) to w przyszłości sprawozdania i raporty tego typu będą się liczyć poprawnie.

pozdrawiam
My ręcznie poprawiamy utraty decyzji z II półrocza. I jest wiele wątpliwości. Ale zaczyna coś się pojawiać w raportach.
Gorzej jest z pkt. 3. Jeśli robiłyśmy przez "Decyzję uchylającą, to co teraz mamy zrobić? Czy jest możliwość wykonania innego raportu, aby nam wyszły te dane?
MMKK

Napisano: 25 sty 2017, 13:55

W punkcie 2.1 nie ma lokalizacji.[/quote]
faktycznie. pomylilam wiersze
kosmopatka
Referent
Od: 25 sie 2016, 11:40
Zajmuję się:

Napisano: 25 sty 2017, 13:56

w wierszach 5 i 6 mamy podac osoby/swiadczenia przysługujące za grudzień a mi tam wrzuca Panią, której dec. uchyliłam w sieprniu.
krawkat
Stażysta
Od: 27 cze 2016, 8:42
Zajmuję się:

Napisano: 25 sty 2017, 14:02

Panie Tomku pomocy!!! Jestem na etapie robienia sprawozdania tj. punktu 2.1. Liczba decyzji przynajacych prawo do 500+, na I dziecko i kolejne z powodu utraty dochodu w okresie od 01.04.2016 do ...

Mam osoby z bardzo podobnymi sytuacjami i niektóre osoby widzi niektóre nie..

np. mam 2 osoby które w 2016 roku utraciły dochód z roku bazowego

-1 osoba została wprowadzona i ma rok utraty 2016 miesiac utraty wrzesień system tą osobe widzi w raportach
- kolejna 1 osoba ma identycznie wprowadzona utrate z roku bazowego tylko miesiac sierpień utraty, rok utraty 2016 i jej juz system nie widzi.

Wszystko jest zrobione według instrukcji są to dochody z roku bazowego i każdy pracwoał 12 mc więc ilość miesiecy = 12 , różni się tylko miesiąc od..... do mam grudzien.

Tak samo mam problem z utratami z roku 2016 tzn. tzn. ktoś w tym roku pracował, stracił pracę w 2016 w tym okresie od 01.04.2016...
1 osobę mi widzi innej nie.. a są identycznie wprowadzone tylko inna kwota uzysku..
ola22

Napisano: 25 sty 2017, 14:03

MMKK pisze:
SYGNITY pisze:
utrata dochodu pisze:Decyzje przyznajace SW na pierwsze dziecko z powodu utraty - wychodzi mi 0 w każdym miesiącu. W opisie jest informacja, że raport prezentuje decyzje, jeśli we wniosku był zarejestrowany załącznik o utracie dochodu. Problem w tym, że nikt z nas nie wprowadzał załączników o utracie. Jestem ciekawa jak w innych ośrodkach robicie? Wprowadzacie w system załącznik o utracie?
Zatem jest okazja żeby zacząć te załączniki wprowadzać. Zachęcaliśmy do tego wielokrotnie na przestrzeni 2016 roku i przygotowaliśmy specjalną instrukcję: https://public.sygnity.pl/sites/default/ ... conych.pdf

Jeśli to będzie na bieżąco prowadzone (oraz będą wprowadzane do programu te wnioski w związku ze zmianą sytuacji - tak jak to nakazują wymagania homologacyjne) to w przyszłości sprawozdania i raporty tego typu będą się liczyć poprawnie.

pozdrawiam
My ręcznie poprawiamy utraty decyzji z II półrocza. I jest wiele wątpliwości. Ale zaczyna coś się pojawiać w raportach.
Gorzej jest z pkt. 3. Jeśli robiłyśmy przez "Decyzję uchylającą, to co teraz mamy zrobić? Czy jest możliwość wykonania innego raportu, aby nam wyszły te dane?
Raport dot. pkt. 3
We wrześniu urodziło się dziecko. Kobieta po drodze miała uzysk. Decyzja zmieniająca i przyznanie na nowonarodzone dziecko. A w pkt. 3 wykazuje taką osobę, mimo że nie miała decyzji uchylającej.
O co chodzi Panie Tomku?
MMKK

Napisano: 25 sty 2017, 14:13

Niestety nie ma bardzo da się zrobić inny raport do tego, bo nie jesteśmy w stanie ustalić, czy uchylenie jest z powodu uzyskania dochodu czy też z innego powodu - tylko ten załącznik o utracie dołączony do wniosku, z którego była wydana decyzja, jest w stanie nam dać taką informację. Więc raport nie ma jak tego wyliczyć. Musielibyśmy analizować treść uzasadnienia decyzji, a i tak nie byłoby gwarancji czy tam byłaby wzmianka o utracie, każdy ośrodek mógł tam pisać cokolwiek, więc nawet nie wiadomo jakiej frazy w treści mielibyśmy szukać.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Strona 15 z 20    [ Posty: 191 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem