sprawozdanie 500 - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 7 z 20    [ Posty: 191 ]

Napisano: 23 sty 2017, 15:16

krawkat pisze:Panie Tomku, należało zacząć od tego, że aby pozyskać jakiekolwiek dane trzeba mieć wgraną aktualizację z 20.01.2017. Wielu ludziom zaoszczędziłby Pan nerwów przy szukaniu "lokalizacji"
viewtopic.php?f=61&t=207233093

było piane nie raz o najnowszej aktualizacji a w niej nowe raporty :evil:
kosmopatka
Referent
Od: 25 sie 2016, 11:40
Zajmuję się:

Napisano: 23 sty 2017, 15:19

luzak pisze:
Gość pisze:
luzak pisze:Wiersz 1.1

Spotkałem się z faktem, że w sytuacji gdy miałem wnioski na nowonarodzone dzieci i wprowadzałem to poprzez wniosek o zmianę to teraz wykazuje mi je jako wniosek na pierwsze dziecko w danym miesiacu, a nie powinno (bo jak wiadomo jest to nowonarodzone dziecko -- już kolejne w rodzinie)

Też tak macie? Jak nie to jak wprowadzaliście takie wnioski (jako nowy czy o zmianę)
Wprowadzam tak samo, zweryfikowałam ręcznie, pomniejszyłam

Będziesz dalej tak wprowadzać noworodki w 2017 r.? (bo znowu trzeba będzie pomniejszać)
Gdzieś na forum widziałem, że noworodki powinno się wprowadzać jako nowy wniosek
Niech Sygnity się wypowie, bo na ostatnim szkoleniu potwierdzili że ten sposób jest właściwy.
Gość

Napisano: 23 sty 2017, 15:33

SYGNITY pisze:
jagodzianka pisze:Panie Tomku, proszę o pomoc, robię wszystko jak w instrukcji a nie liczy danych do punktu 2.1? jakieś rady ? :)
wyliczy informacje, jeśli będzie spełniony warunek:

Opis raportu:
Raport prezentuje decyzje, w których jest przyznane świadczenie na pierwsze dziecko, a które zostały wydane na podstawie wniosków złożonych w okresie od 1 lipca do 31 grudnia 2016r. i na których został dodany załącznik o utracie dochodu za okres od kwietnia 2016r. Raport umożliwia filtrowanie po dacie zatwierdzenia decyzji.

jeśli tak jest to na pewno się wyliczy.

Jeszcze raz odsyłam do naszej instrukcji, tam przy innych wierszach też są tego typu opisy.
pozdrawiam

Panie Tomku - co to znaczy: "załącznik o utracie dochodu za okres od kwietnia 2016r."?
Np. Kobieta pracowała od 2011r. do czerwca 2016r. W systemie wprowadzam utratę dochodu za 2014r. To jak system ma wiedzieć, że utraciła ona w czerwcu 2016r.?

Dla mnie wyszły wszystkie raporty, oprócz 2.1. Wykazuję mi tylko jedną osobę w sierpniu. Wydaje mi się, że coś jest nie tak z tym raportem.
MMKK

Napisano: 23 sty 2017, 15:39

dobrze rozumiem że liczba złożonych wniosków w lipcu, sierpniu..... to wpisujemy że np. w lipcu wpłynęło mi 30?? w sierpniu np. 2 we wrześniu 10??? czy robimy to rosnąco jak w tych sprawozdaniach miesięcznych np. lipiec 600, sierpień 602???
zocha1234

Napisano: 23 sty 2017, 15:43

A ktoś jyz zrobił chociaż lipiec? Jakie macie liczby
karola18

Napisano: 23 sty 2017, 15:47

jak wyciągacie dane do 5 lista osób samotnych ciągle mi według instrukcji wychodzi 0
rafał76

Napisano: 23 sty 2017, 15:53

ja zrobiłam wg instrukcji Sygnity, musiałam powykreślać jedynie osoby które miały w grudniu uchylone, a mimo to były na liście
amm

Napisano: 23 sty 2017, 16:03

krawkat pisze:Panie Tomku, należało zacząć od tego, że aby pozyskać jakiekolwiek dane trzeba mieć wgraną aktualizację z 20.01.2017. Wielu ludziom zaoszczędziłby Pan nerwów przy szukaniu "lokalizacji"
No przepraszam bardzo to już jest chyba żart. W parę minut po tym jak MRPiPS opublikowało 18.01 to sprawozdanie, to zaraz tutaj napisałem że specjalnie dla Was przygotujemy wersję 2-2.2 Oprogramowania, żeby Wam pomóc. Jeszcze tego samego dnia poszedł mail do wszystkich Jednostek że będzie taka wersja i że będzie ułatwiać wyciągnięcie informacji do tego sprawozdania. Potem 20.01 jak wersja była dostępna, to znowu dałem info i znowu poszedł mail do wszystkich naszych Jednostek. Przepraszam za kolokwializm, ale dosłownie podstawiamy Wam pod nos wszelkie informacje, wystarczy z nich skorzystać.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 23 sty 2017, 16:05

gopsosk pisze: Tomek
po wczytaniu w/w raportow wiersze 1, 1.1, 2 wychodza idealnie a pozostale zgodnie z instrukcją
dzięki za info, cieszę się że mogliśmy pomóc.
zrobiliśmy wszystko co się dało w tak krótkim czasie, przygotowaliśmy raporty, instrukcję. My też niewiele wcześniej od Was dowiedzieliśmy się że ma być takie sprawozdanie.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Strona 7 z 20    [ Posty: 191 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x