sprawozdanie 500 - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 8 z 20    [ Posty: 191 ]

Napisano: 23 sty 2017, 16:11

Same zerw wychodzą :D co to jest ta lokalizacja (puste)??? nie mam takiego parametru :cry:
opopopopo

Napisano: 23 sty 2017, 16:15

opopopopo pisze:Same zerw wychodzą :D co to jest ta lokalizacja (puste)??? nie mam takiego parametru :cry:
jeszcze raz polecam naszą instrukcję https://public.sygnity.pl/sites/default/ ... e_2016.pdf
proszę zwrócić szczególną uwagę na opisy raportów, bo one mówią co zliczają np. w wierszu 2.1:

Opis raportu:
Raport prezentuje decyzje, w których jest przyznane świadczenie na pierwsze dziecko, a które zostały wydane na podstawie wniosków złożonych w okresie od 1 lipca do 31 grudnia 2016r. i na których został dodany załącznik o utracie dochodu za okres od kwietnia 2016r. Raport umożliwia filtrowanie po dacie zatwierdzenia decyzji.

jeśli np. te utraty nie były tak wprowadzane do programu, to oczywiście wyjdą same zera, nie ma siły

i jeszcze raz przypominam że po pierwsze trzeba mieć wersję 2-2.2 oprogramowania
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 23 sty 2017, 16:17

SYGNITY pisze:
gopsosk pisze: Tomek
po wczytaniu w/w raportow wiersze 1, 1.1, 2 wychodza idealnie a pozostale zgodnie z instrukcją
dzięki za info, cieszę się że mogliśmy pomóc.
zrobiliśmy wszystko co się dało w tak krótkim czasie, przygotowaliśmy raporty, instrukcję. My też niewiele wcześniej od Was dowiedzieliśmy się że ma być takie sprawozdanie.
Panie Tomku nie denerwuj się, doceniamy to co robicie ;)
amm

Napisano: 23 sty 2017, 16:21

amm pisze: Panie Tomku nie denerwuj się, doceniamy to co robicie ;)
ja się nie denerwuję, ale jak od rana dziś czytam coś takiego

"ta wasza instrukcja to totalna porażka....od godziny się męcze i Panie Tomku za .c.h.o.l.e.r.e nie ma tej kolumny lokalizacja a jak pozostałe warunki ustawiam według waszej instrukcji beznadziejnie pisanej to wszystkie raporty mam na zero"

albo że ktoś nie wie gdzie w programie jest lista wniosków, i inne podobne

Wam też doradzam spokój, termin sprawozdania jest do 27.01 jest jeszcze czas żeby spokojnie wszystko ogarnąć, my pomogliśmy tyle ile się dało w tak krótkim czasie
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 23 sty 2017, 16:35

Mi oprócz punktu 3 (nie wiem czemu ale to ręcznie można szybko policzyć) reszta danych hmm, nie wiem czy się zgadza ale jakieś liczby się pojawiły :D .
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 23 sty 2017, 16:39

voodoo pisze:Mi oprócz punktu 3 (nie wiem czemu ale to ręcznie można szybko policzyć) reszta danych hmm, nie wiem czy się zgadza ale jakieś liczby się pojawiły :D .
Jeżeli Pracownicy Ośrodka wprowadzali do programu rzetelnie wszystkie dane, to wykazane liczby należy traktować jako poprawne.

To jakie dane zostaną wykazane do sprawozdania za pomocą przygotowanych raportów zależy od tego w jaki sposób Pracownicy Ośrodka wprowadzali dane do programu, w szczególności dane o utracie/uzyskaniu dochodu – wielokrotnie na przestrzeni roku 2016 pisaliśmy (także tu na forum) w jaki sposób poprawnie je wprowadzać, zwłaszcza przy okazji zmiany okna wniosku latem ub. roku była duża dyskusja na ten temat, ale także i wcześniej i później pisaliśmy o tym i też była przygotowana dla Was instrukcja poprawnego wprowadzania https://public.sygnity.pl/sites/default/ ... conych.pdf.

Przygotowany przez nas mechanizm dla wiersza 2.1. pobiera dane tylko o decyzjach wydanych na podstawie wniosków, które mają wprowadzoną informację o dochodzie utraconym, który został utracony od miesiąca kwietnia 2016 roku lub później.

Jeżeli np. Ośrodek nie wprowadził we wniosku informacji o dochodzie utraconym lub wprowadził ale omyłkowo z miesiącem utraty wcześniejszym niż kwiecień 2016, np. styczeń 2016, to decyzje wydane na podstawie tak uzupełnionych wniosków nie zostaną wykazane do wiersza 2.1.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 23 sty 2017, 16:53

SYGNITY pisze:Dla ułatwienia załączam spakowane 3 gotowe raporty do wczytania:
wszystkie wnioski - czynności - raport z listy - dane - importuj (wiersze 1 i 1.1)
wszystkie decyzje - czynności - raport z listy - dane - importuj (wiersz 2)
pozdrawiam
Witam, niestety w tym formacie raporty nie chca mi sie wczytać, moge poprosić o inny format
Nowa_21

Napisano: 23 sty 2017, 17:00

A jak się objawia że nie chcą?
Mam nadzieję że rozpakowałaś wcześniej plik z rozszerzeniem zip tak żeby uzyskać pliki z rozszerzeniem jrs ?
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 23 sty 2017, 17:08

Panie Tomku mam pytanie, w wierszy 4 z raportu za grudzień wychodzi mi 0 a powinna być wykazana liczba bo świadczeniobiorcy kończyli 18 lat i w związku z tym kończyła się wypłata SW w miesiącu grudniu, nie wiem dlaczego tak jest
Gość

Napisano: 23 sty 2017, 17:13

Powinno wyjść dobrze - zobacz czy warunki dobrze złożyłeś, może zwykła literówka np. nie ten miesiąc itp.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Strona 8 z 20    [ Posty: 191 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x