Pytanie odnośnie sprawozdania SO1. W tabeli 1 w Wierszu nr 9 Dochody budżetu Państwa w związku z opłatą za przyznanie duplikatu. Mam kwotę 9,08 zł. Czy powinnam ją przenieść do kolumny Korekty dla wierszy 1-7 /Środki przekazane na dochody budżetu państwa, w związku z realizacją zadania wynikającego z ustawy* dla wierszy 8-10??
Zastępuje koleżankę przy KDR. Czy w tym sprawozdaniu S01 mam zliczać te dwie kolumny styczeń -luty i marzec - czerwiec i kwotę wpisać w Korekty dla wierszy 1-7 /Środki przekazane na dochody budżetu państwa, w związku z realizacją zadania wynikającego z ustawy* dla wierszy 8-10? Proszę o pomoc
Zastępowanie kogoś na sprawozdanie jest błędem bo sprawdzanie tego za kogoś jest problematyczne, chyba że ktoś ma własny rejestr wniosków itp lub sprawdza wszystko na bieżąco, ale cóż...
Załóżmy w wierszu 1 przsługujące koszty w okresie od 01-02.2020 (styczeń, luty) wyniosły 20zł a w okresie 03-06.2020 (marzec, kwiecień, maj, czerwiec) wyniosły 10zł
Zatem za pierwsze półrocze wychodziło wam 30zł I jeżeli tak jest i powinno być 30zł i nie ma pomyłek w systemie, nie wpisujesz tam nic.
"Wiesze od 1 -7 kolumna: Korekty dla wierszy 1-7 / Środki przekazane na dochody budżetu państwa, w związku z realizacją zadania wynikającego z ustawy* dla wierszy 8-10 – wypełniamy wyłącznie w przypadku konieczności sporządzenia korekty."
Natomiast dla wierszy 8-10 już musisz wypełnić.
Odeślę do tematu -> witam-witam-sprawozdanie-s01-i-cas-207275704
W wierszu 8 wpisujesz faktycznie wykorzystaną dotację - czyli np. przysługiwało wam 50zł i sprawdziłaś, ze to sie zgadza ze tyle przysługiwało np. ja sprawdzam z własnym rejestrem wniosków a wykorzystaliście z tych 50zł tylko 30zł to wpisujesz 30zł, ponieważ pozostałe 20zł wykorzystacie sobie w kolejnym półroczu.
Wiersze 9 i 10 wyliczy ci ze np. ktoś wpłacił 100zł to wyliczy ci 95% z tego co wam wpłacili czyli 95zł bo 5% zostaje w Gminie itd.. I tutaj też powinnaś to uzupełnić