Sprawozdanie 500+.VI.2016.1 do 16.06.2016 r. - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 6 z 13    [ Posty: 123 ]

Napisano: 14 cze 2016, 10:36

Słuchajcie, w temacie wszyscy skupiacie się na tym, jak to zrobić.

Ja to widzę z innej strony - kolejne głupie sprawozdanie, nikomu niepotrzebne, robiące nam i tak już zarobionym dodatkową robotę. Oszaleć idzie!
Przecież to jest chore, oprogramowanie nie jest nawet do tego przystosowane. I tak Sygnity jako jedyni dają radę ale ja się zastanawiam, co jeszcze ministerstwo głupiego wymyśli, nad czym będziemy się głowić? Numer buta 356 klienta w 11 dniu po pełni księżyca? No dajcie spokój! Mam dosyć.
kawa i ciasto
Referent
Od: 02 mar 2016, 14:13
Zajmuję się:

Napisano: 14 cze 2016, 10:44

@Kawa i ciasto - nic dodać nic ująć. Zwłaszcza że od dawna był znany formularz sprawozdania, które miało być zbierane co miesiąc i my dużym nakładem sił i środków w oprogramowaniu go zrobiliśmy i się liczy i drukuje i wszystko, a niestety nie jest zbierane, tylko zamiast niego te jednorazówki.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 14 cze 2016, 10:51

kawa i ciasto pisze:Słuchajcie, w temacie wszyscy skupiacie się na tym, jak to zrobić.

Ja to widzę z innej strony - kolejne głupie sprawozdanie, nikomu niepotrzebne, robiące nam i tak już zarobionym dodatkową robotę. Oszaleć idzie!
Przecież to jest chore, oprogramowanie nie jest nawet do tego przystosowane. I tak Sygnity jako jedyni dają radę ale ja się zastanawiam, co jeszcze ministerstwo głupiego wymyśli, nad czym będziemy się głowić? Numer buta 356 klienta w 11 dniu po pełni księżyca? No dajcie spokój! Mam dosyć.
Jak to nikomu nie potrzebne?! Jest bardzo potrzebne. Przecież w oparciu o te dane tworzony jest taki ładny obrazek "już ponad 2,5 mln wniosków" na stronie mpips :D
pilotka

Napisano: 14 cze 2016, 11:09

Popieram "kawa i ciasto" kolejne bzdurne sprawozdanie, już było za kwiecień i maj ostatnio takie jakby podsumowanie i teraz znowu kwiecień i maj. Tam chyba nie mają co robić tylko siedzą i wymyślają z nudów kolejne sprawozdania o tym samym
zuzka

Napisano: 14 cze 2016, 11:10

pytanie:

wnioski przesylane do rops wprowadzacie do sygnity ?
ja nie wporowadzalem.

i teraz rozbieznosci sa..jak zrobie liczba wniosków z sytemu wyskakuje mi mniej niz w rejestrze wnioskow /o ta własnie roznice/
1986

Napisano: 14 cze 2016, 11:14

Nie wprowadzałem. Przestań będziesz co do joty liczył. Jak chcą to niech sami przyjadą i policzą ten cały bałagan jaki panuje :mrgreen: .
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 14 cze 2016, 12:04

Elmer pisze:może jakieś zapytanie sql będzie
Prorok normalnie... stało się i jest :lol:
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 14 cze 2016, 12:18

są nawet dwa na dany miesiąc.
Tylko nie rozumiem po co mi zapytanie o niewypłacone świadczenia?
Z rozmowy z niemi wynika, że oni się upierają, że świadczenia należne za kwiecień to tylko te niewypłacone
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 14 cze 2016, 12:21

W ogóle moja rozmowa z nimi wyglądała tak:
-Panie chcę śmietanę 18%
-Masz Pan jogurt 1,5%
-Ale mi trzeba śmietanę
-Proszę to jest mleko
....

I tak od wczoraj do dziś rana... ja mówię o jednym oni piszą całkiem o czym innym... i jak tu człowieka ma nie ogarnąć frustracja :roll:
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 14 cze 2016, 12:36

Elmer pisze:są nawet dwa na dany miesiąc.
Tylko nie rozumiem po co mi zapytanie o niewypłacone świadczenia?
Z rozmowy z niemi wynika, że oni się upierają, że świadczenia należne za kwiecień to tylko te niewypłacone

a należne za kwiecien/maj/czerwiec to te niewyplacone ? /tak myslalem/

tylko wyplacone i niewyplacone ?
1986

Strona 6 z 13    [ Posty: 123 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x