a ja tam wpisałam, że dużo zmian za mało osób do obsługi tego całego bałaganu w SR i żeby wreszcie uregulowali liczę osób zatrudnionych - tak jak to jest w pomocy społecznej ) a i pokój by sie przydał większy - to moja to cela 2 x 2 jak tu żyć a co dopiero pracoować
a właśnie, że trzeba napisać że niestety ale nie wszystko gra!
nawet jak zrozumienia nie będzie czy to od strony finansowej to przynajmniej musimy napisać jakie są nasze nastawienia, bo wątpię czy wszyscy są tacy chętni i gotowi do nowych zmian od stycznia???????? i czy przygotowani tak na 100% - jeszcze teoria na podstawie przeczytanej ustawy to jedno a w praktyce jak przyjdzie analizować to druga kwestia
Zuzanka, czy dostałaś chociaż by 1 zł więcej na obsługę świadczeń rodzinnych niż słynne 3% ? To i tak na nic nie wystarcza. Oni doskonale wiedzą, że to wszystko jest fikcja. Ale należy ja podtrzymywać. Tak samo jest teraz. Sorry, taki mamy klimat...
też uważam, że trzeba powpisywać nie, niech wiedzą że nam ciężko:) co z tego, że mamy tą empatię jak inne urzędy są niedostosowane i tak sobie będziemy musieli inną drogą zdobywać te zaświadczenia. My sie mamy dostosować od 1 stycznia a inni nie
marudzić i nic nie pisać:)) można i tak ale skoro na forum porusza się takie problemy to wypadałoby też w tych ich sprawozdaniach to ująć, ja ujęłam, sama robię to wszystko SR, FA i opiekuńcze, składki itp.... poważnie łuzej się tego nie da ciągnąć , ja opisałam co nie gra i co trzeba zmienic a co oni z tym zrobia - to inna sprawa , nie będzie potem pretensji, że jak mozna było pisać to siedziałam cichO!!!
ale wpisujecie, czy tylko tu piszecie o całej sytuacji ?
bo jak jedna czy dwie osoby napiszą że mało na obsługę, że mało osób to myśle że nic nie da
a sprawozdania te po zatwierdzeniu widać w ministerstwie
więc może warto napisać, że tyle zmian, pracy z tym związanych, które już ogarnęliśmy następne przed nami a tu nadal wszystko po staremu w sensie kwot na obsługę, czy etatów
Witam.
Pracownicy świadczeń rodzinnych, jakie informacje wpisujecie w tym sprawozdaniu?
Moim zdaniem , jeżeli pytają nas w Ministerstwie to należy napisać, że brakuje pracowników do realizacji tych zadań. Ponadto znowu zaledwie 3% na obsługę tych zmian ustawowych?
Przecież my realizujemy całą ustawę np. o SR (często jeden pracownik) na całą gminę. Dlaczego nie można do tego problemu podejść w taki sposób jak zatrudnia się pracowników socjalnych w gminie?
My tez obsługujemy całą gminę, tak jak pracownicy socjalni, lecz ich jest więcej i maja podzieloną pracę.
Co o tym myślicie?