mam podobnie, dostałam z dnia na dzień - co robić? do kiedy to sprawozdanie i gdzie?Anulka_ops pisze: ↑27 sty 2025, 16:22Witam wszystkich jestem nowa i dodatki dostałam w spadku po Pani która poszła na zwolnienie z dnia na dzień była sama. Czy jest może ktoś kto pracuje na programie sygnity i podpowiedział jakby miał czas jak po kolei zrobić sprawozdanie do Gus. byłabym bardzo wdzięczna bo kompletnie nie wiem jak to ugryźć. Z góry dziękuje
logujesz się na stronie https://raport.stat.gov.plwika2 pisze: ↑28 sty 2025, 10:41mam podobnie, dostałam z dnia na dzień - co robić? do kiedy to sprawozdanie i gdzie?Anulka_ops pisze: ↑27 sty 2025, 16:22Witam wszystkich jestem nowa i dodatki dostałam w spadku po Pani która poszła na zwolnienie z dnia na dzień była sama. Czy jest może ktoś kto pracuje na programie sygnity i podpowiedział jakby miał czas jak po kolei zrobić sprawozdanie do Gus. byłabym bardzo wdzięczna bo kompletnie nie wiem jak to ugryźć. Z góry dziękuje
A wiecie może jak to zrobić? skad te dane wziąć? jak zadzwoniłam do tej kobiety to mi tyko pow ze tam gdzie sprawozdania.Kompletnie nie wiem jak i gdzieMaxima pisze: ↑28 sty 2025, 11:36logujesz się na stronie https://raport.stat.gov.plwika2 pisze: ↑28 sty 2025, 10:41mam podobnie, dostałam z dnia na dzień - co robić? do kiedy to sprawozdanie i gdzie?Anulka_ops pisze: ↑27 sty 2025, 16:22Witam wszystkich jestem nowa i dodatki dostałam w spadku po Pani która poszła na zwolnienie z dnia na dzień była sama. Czy jest może ktoś kto pracuje na programie sygnity i podpowiedział jakby miał czas jak po kolei zrobić sprawozdanie do Gus. byłabym bardzo wdzięczna bo kompletnie nie wiem jak to ugryźć. Z góry dziękuje
termin do 7.02.2025
Dziękuje za pomoc. nie wiem czy prawidłowo były wpisywane.Maxima pisze: ↑28 sty 2025, 13:25A masz dostęp do GUS, tj, nadany login i hasło? Bez tego nie uzupełnisz formularza.
Dodatków mieszkaniowych dotyczy dział 7 formularza.
Nalezy podać liczbę wypłat w 2024 r. z podziałem na gminne, spółdzielcze, tbs itd. oraz kwoty.
Jeśli prawidłowo wpuszczałaś wnioski (zaznaczajac rodzaj lokalu) to dane wyciągniesz z sygnity.
zestawienia --> realizacja świadczeń
Dziekuje bardzo. Spróbuje zrobic.MadJack pisze: ↑29 sty 2025, 9:11Cóż można zrobić szybko ale działa to tylko w sytuacji gdy przy wprowadzaniu każdego wniosku właściwego określenia rodzaju mieszkania.
Wchodzisz w zakładkę [Obsługa sprawozdań] wybierasz pozycje [Sprawozdanie]. Następnie w otwartym oknie klikasz [zielony +] aby utworzyć sprawozdanie. Otworzy się kolejne okno. Po pierwsze trzeba określić [symbol] ja u siebie wybieram [SPR_DM] (tu zależy jak realizujecie bo do wyboru jest jeszcze opcja na część miejską lub wiejską). W pozycji [świadczenia], trzeba wybrać [zrealizowane]. Dalej jest pozycja [według], tu ustawiamy [rzeczywista data wypłaty]. Dalej mamy część [okres sprawozdawczy], w pozycji [cykl wykonania], wybieramy [nieregularnie, na żądanie], potem tylko klikasz [ustaw okres] i robisz od 01.01.2024 do 31.12.2024. Kiedy zrobisz wszystko po prawej stornie okna masz część [operacje], klikasz [przygotuj] a potem przycisk [wykonaj]. Teraz już tylko trzeba zrobić podgląd sprawozdania. Jeśli wszystko było dobrze wprowadzane to, dostajesz gotowca, kol.1 masz rodzaj mieszkania, kol. 3 masz liczbę dodatków, kol. 4 masz wypłaconą kwotę. Zostaje tylko ustalić jaki macie maksymalny procent dodatków mieszkaniowych, u mnie np. jest 50%. Uzupełnić sprawozdanie GUS i tyle.
Dostałam tylko wersje papierową żeby uzupełnić. I oddać do gminy.Maxima pisze: ↑28 sty 2025, 13:25A masz dostęp do GUS, tj, nadany login i hasło? Bez tego nie uzupełnisz formularza.
Nalezy podać liczbę wypłat w 2024 r. z podziałem na gminne, spółdzielcze, tbs itd. oraz kwoty.
Jeśli prawidłowo wpuszczałaś wnioski (zaznaczajac rodzaj lokalu) to dane wyciągniesz z sygnity.
A w jaki sposób otrzymać login i hasło? Od czego zacząć?Maxima pisze: ↑28 sty 2025, 13:25A masz dostęp do GUS, tj, nadany login i hasło? Bez tego nie uzupełnisz formularza.