aaa... czyli gmina naniesie Twoje dane w formularz elektroniczny. Formularz ma kilka działów i Oni też musza swoje uzupełnićAnulka_ops pisze: ↑29 sty 2025, 12:37Dostałam tylko wersje papierową żeby uzupełnić. I oddać do gminy.Maxima pisze: ↑28 sty 2025, 13:25A masz dostęp do GUS, tj, nadany login i hasło? Bez tego nie uzupełnisz formularza.
Dodatków mieszkaniowych dotyczy dział 7 formularza.
Nalezy podać liczbę wypłat w 2024 r. z podziałem na gminne, spółdzielcze, tbs itd. oraz kwoty.
Jeśli prawidłowo wpuszczałaś wnioski (zaznaczajac rodzaj lokalu) to dane wyciągniesz z sygnity.
zestawienia --> realizacja świadczeń
dziekuję bardzoJola2016 pisze: ↑29 sty 2025, 13:52To sprawozdanie dotyczy całej gospodarki mieszkaniowej i komunalnej gminy - u nas wypełnia i wysyła je pracownik urzędu gminy, który zajmuje się nieruchomościami, a dane dotyczące dodatków mieszkaniowych są tylko w dziale 7 tego sprawozdania i te dane przekazuję temu pracownikowi, który wysyła całe sprawozdanie
a jakie dane tam sa przekazywane w zakresie dodatków mieszkaniowych?Maxima pisze: ↑28 sty 2025, 11:36logujesz się na stronie https://raport.stat.gov.plwika2 pisze: ↑28 sty 2025, 10:41mam podobnie, dostałam z dnia na dzień - co robić? do kiedy to sprawozdanie i gdzie?Anulka_ops pisze: ↑27 sty 2025, 16:22Witam wszystkich jestem nowa i dodatki dostałam w spadku po Pani która poszła na zwolnienie z dnia na dzień była sama. Czy jest może ktoś kto pracuje na programie sygnity i podpowiedział jakby miał czas jak po kolei zrobić sprawozdanie do Gus. byłabym bardzo wdzięczna bo kompletnie nie wiem jak to ugryźć. Z góry dziękuje
termin do 7.02.2025
liczba wypłat i kwoty - z podziałem na spółdzielnie, własnościowe, prywatne, TBS, gminnewika2 pisze: ↑31 sty 2025, 10:37a jakie dane tam sa przekazywane w zakresie dodatków mieszkaniowych?Maxima pisze: ↑28 sty 2025, 11:36logujesz się na stronie https://raport.stat.gov.plwika2 pisze: ↑28 sty 2025, 10:41mam podobnie, dostałam z dnia na dzień - co robić? do kiedy to sprawozdanie i gdzie?Anulka_ops pisze: ↑27 sty 2025, 16:22Witam wszystkich jestem nowa i dodatki dostałam w spadku po Pani która poszła na zwolnienie z dnia na dzień była sama. Czy jest może ktoś kto pracuje na programie sygnity i podpowiedział jakby miał czas jak po kolei zrobić sprawozdanie do Gus. byłabym bardzo wdzięczna bo kompletnie nie wiem jak to ugryźć. Z góry dziękuje
termin do 7.02.2025
DziękujęMaxima pisze: ↑31 sty 2025, 10:54liczba wypłat i kwoty - z podziałem na spółdzielnie, własnościowe, prywatne, TBS, gminnewika2 pisze: ↑31 sty 2025, 10:37a jakie dane tam sa przekazywane w zakresie dodatków mieszkaniowych?Maxima pisze: ↑28 sty 2025, 11:36logujesz się na stronie https://raport.stat.gov.pl
termin do 7.02.2025
Witam, również mam podział na wieś i miasto- dwa sprawozdania robię. oddzielnie.Maja512 pisze: ↑31 sty 2025, 11:43w roku 2024 moja wieś stała sie miastem.
gminą miejsko-wiejską.
dodatki mieszkaniowe finansowane są przez miasto - dla lokali miejskich i wiejskich.
teraz mam do uzupełnienia to sprawozdanie.
do tego roku zawsze podawałam jedno sprawozdanie, bo bylismy tylko wsią w 2023 r.i latach poprzednich.
w formularzu tym Gus daje informacje, że gminy miejsko-wiejskie wysyłają 2 obrebne sprawozdania .
czy ktos z was tez płaci DM z miasta dla lokali dla miasta i dla lokali ze wsi.
jak zatem przesyłacie sprawozdanie ?
czy jedno, traktujac wszystkie dodatki jako miasto? bo finansowane z miasta?
Czy dwa ? ze wzgledu na podział lokali - te z miasta i te ze wsi.