Sprawozdanie - wydane karty - Karta Dużej Rodziny

Strona 3 z 5    [ Posty: 46 ]

Napisano: 03 wrz 2014, 13:44

w cas ukazała się inf że jako karty wydane należny brać pod uwagę karty nie tylko wydane fizycznie ale równiez dostraczone do gminy ale nie odebrane
gość5

Napisano: 03 wrz 2014, 15:17

z wiadomości w CAS - wyjaśnienia do spr. Ogólnopolska KDR I/14

Szanowni Państwo,
uprzejmie wyjaśniam, że w sprawozdaniu z zakresu realizacji rządowego pogramu dla rodzin wielodzietnych w wierszach dotyczących wniosków o przyznanie Karty Dużej Rodziny lub wydanie duplikatu Karty Dużej Rodziny (wiersz 1 i podwiersze) należy wykazać:
1. wnioski zakończone wydaniem Karty Dużej Rodziny (tj.Karty dostarczone do gminy, zarówno wydane fizyczynie członkom rodziny wielodzietnej, jak i czekające na odbiór przez rodzinę wielodzietną),
2. wnioski zakończone wydaniem dupklikatu Karty Dużej Rodziny (tj.Karty dostarczone do gminy, zarówno wydane fizyczynie członkom rodziny wielodzietnej, jak i czekające na odbiór przez rodzinę wielodzietną),
3. wnioski zakończone wydaniem decyzji odmownej, zgodnie z par.13 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 27 maja 2014 r. w sprawie szczegółowych warunków realizacji rządowego programu dla rodzin wielodzietnych.
Raporty w systemie RI KDR będą pomocne w zakresie Kart wydanych fizycznie członkom rodziny wielodzietnej. Zarówno raporty o wnioskach, kartach, jak i rodzinach generowane są według statusu kart - wydane. Oznacza to, że w sprawozdaniu Ogólnopolska KDR należy do informacji o wnioskach pozyskanych z systemu RI KDR dodać wnioski zakończone dostarczeniem kart do gminy, które jeszcze nie zostały odebrane przez rodzinę wielodzietną, jak i wnioski zakończone wydanioem decyzji odmownej.
Natomiast wiersze 2-4 i podwiersze powinny być zasilone danymi z systemu RI KDR, gdyż dotyczą rodzin korzystających z programu (którym wydano Karty Dużej Rodziny lub duplikaty Karty Dużej Rodziny).
W wierszu 5 należy wykazać duplikaty Kart Dużej Rodziny dostarczone do gminy, zarówno wydane fizyczynie członkom rodziny wielodzietnej, jak i czekające na odbiór przez rodzinę wielodzietną.

Z poważaniem
Magdalena Kolega
DSR MPiPS
madzia11

Napisano: 04 wrz 2014, 8:20

a gdzie wy macie te komunikaty w CAS? BO U MNIE NIC NIE MA... GDZIE TO MOGE ZNALEZC?
Renia 28

Napisano: 04 wrz 2014, 8:48

w poczcie jest (w kopercie)
madzia11

Napisano: 04 wrz 2014, 8:56

własnie się dziwie, bo u mnie w poczcie w kopercie nic nie ma żadnych komunikatów, a mOŻE CHODZI O cas GDZIE SĄ ŚWIADCZENIA RODZINNE Bądź pomoc społeczna? bo ja jestem nowym użytkownikiem i nic nie mam...
Renia 28

Napisano: 04 wrz 2014, 9:04

Jeśli masz już CAS, a nikt nie zgłosił Cię do UW o rozszerzenie uprawnień musisz sama zadzwonić do administratora (do właściwego Urzędu Wojewódzkiego) i poprosić o instrukcje jak masz to zrobić (jeśli chcesz sama się pobawić to w ustawieniach jest taka opcja) inaczej nie będziesz mieć tego nigdy. Istnieje też taka opcja, że CAS jest na inną osobę, a inna odpowiedzialna jest za KDR wtedy trzeba stworzyć sobie nowe konto w CAS. To chyba tyle...
Mario123

Napisano: 04 wrz 2014, 9:07

a dziekuję bardzo za odpowiedź, bo już wysłałam sprawozdzanie ale wzielam pod uwage karty ktore faktycznie były odebrane przez osoby i nie wiem czy dobrze zrobiłam, bo tu widze i czytam różne komunikaty i nie wiem czy dobrze zrobiłam...
Renia 28

Napisano: 04 wrz 2014, 9:14

jak wpisujecie wnioski złożone na KDR w tym sprawozdaniu, bo przecież wiersz 1 i 1.1. jest nieaktywny? Można dopiero wpisywać od wiersza 1.1.1. tylko te wydane. Zgodnie z nowym komunikatem jednak trzeba ująć również te wnioski, które nie zostały zakończone wydaniem karty bo czekają na odbiór, ale nie mam możliwości edytowania tego wiersza pierwszego. też tak macie?
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 04 wrz 2014, 9:21

W sprawozdaniu w we wierszu 1 i podwierszach nalezało liczbe wniosków ktore trafiły do reki odbiorców oraz takie które czekają u nas na odbiór przez wnioskodawce (bo takie sa traktowane jako wydane zgodnie z wiadomoscia cas) tzn. jesli np złozyło Ci wniosek 10 rodzin z czego:
7 rodzin odebrało (dostało do reki karty)
2 rodziny nie odebrały czyli karty oczekuja na odbiór u Ciebie
1 w produkcji

to oznacza ze w wierszach 1 i podwierszach 1.1; 1.1.1 ; 1.1.2 itd. bierzemy pod uwage tylko te rodziny ktorym wydano karty fizycznie(7) i te które czekaja na odbiór (2) a wiec:

7+2 =9 rodzin
nowa30

Napisano: 04 wrz 2014, 9:43

a w wierszach 2-4 trzeba brać pod uwagę tylko karty wydane fizycznie tak? dobrze rozumiem?
markiza

Strona 3 z 5    [ Posty: 46 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x