Sprawozdanie - wydane karty - Karta Dużej Rodziny

Strona 5 z 5    [ Posty: 46 ]

Napisano: 04 wrz 2014, 11:57

Prosze bardzo:)
nowa30

Napisano: 04 wrz 2014, 12:43

Zastanawiam się bo wiersz 4 nie jest wierszem sumującym podwiersze 4.1 itd. Czy w tej sytuacji wpisać faktycznie wydana fizycznie liczbę kart np. 20 chociaż zsumowane podwiersze 4 będzie wynosiło np. 6
J24

Napisano: 04 wrz 2014, 15:40

Wpisac faktycznie wydana liczbe kart z tego powodu ze np tak jak u mnie nie było zadnych pomyłek z winy urzednika itd i w podwierszach 4 mam wszedzie zera:) ale faktycznie wydałam 20 kart:) dlatego tez ten pkt 4 nie jest wierszem nieaktywnym by mozna było tak jak w mojej sytuacji wpisac ilosc wydanych kart, a gydyby był wierszem nieaktywnym to u mnie wprowadzil by mi liczbe 0:)
nowa30

Napisano: 05 wrz 2014, 8:37

Tylko, że karty dostarczone do gminy w sierpniu w większości przypadków odebrane fizycznie we wrześniu, na dodatek nie wszystkie. A system KDR zlicza w raportach liczbę dzieci, rodziców, rodzin wg daty wydania. Co z tym fantem zrobić? Policzone z ręki zgadza się, wg danych w systemie KDR nie.
Gość

Napisano: 05 wrz 2014, 8:54

Raporty wyliczają inaczej niż ostatni komunikat w CAS dotyczący sposobu liczenia i wykonania sprawozdania. Nie ma innego wyjścia tylko liczenie na piechotę czyli w myśl komunikatu należy wyliczyć liczbę zrealizowanych wniosków tj. fizyczne wydanie kart do 31.09 i dodanie kart o statusie dostarczone do gminy, chociaż zostaną wydane np. dopiero we wrześniu
magnolia

Napisano: 05 wrz 2014, 9:34

Dziękuję :)
Gość

Strona 5 z 5    [ Posty: 46 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x