Sprawozdanie - wydane karty - Karta Dużej Rodziny

Strona 4 z 5    [ Posty: 46 ]

Napisano: 04 wrz 2014, 9:52

Tak czyli odnosza sie do tego co napisałam wyzej : załóżmy ze kazda rodzina liczy 5 osób:
wiec bierzemy pod uwage tylko te odebrane przez wnioskodawce było ich 7:

liczba rodzin ktorym wydano karty (fizycznie do reki) = 7
to liczba członkow rodzin wielodzietnych ktorym wydano karty: 7 wniosków x 5 osób = 35 osób otrzymało karte do reki

małozonków = 7 wniosków x 2 opiekunów = 14
dzieci = 7 wniosków x 3 dzieci = 21
suma=35

i w pkt 4. wpisujemy ta sama wartośc = 35
reszta podpunktów to juz w zaleznosci jak kto miał :)
nowa30

Napisano: 04 wrz 2014, 9:58

Z tego nowego komunikatu w CAS wynika, że w sprawozdaniu w wiersach od 1 do 1.3 uwzględniamy te wnioski na podstawie których wydaliśmy fizycznie KDR oraz te wnioski na podstawie których dostarczone zostały karty ale jeszcze ich nie wydaliśmy. Natomiast w wierszach od 2. do 4 mamy uwzględniać tylko sytuacje kiedy wydaliśmy fizycznie karty z pominięciem tych które mają status dostarczonych do gminy.
magnolia

Napisano: 04 wrz 2014, 10:00

czy w lubuskim jest już Karta Dużej Rodziny w CAS bo u mnie nie ma? nie mówiąc skąd mam wsiąść hasło pomocy!!!!
Efa

Napisano: 04 wrz 2014, 10:29

czyli w wierszu 1 wpisujemy sumę wniosków - nie kart- wydanych oraz dostarczonych do gminy, w podwierszach 1.1. również liczbą wniosków a nie kart?
Liczbe rodzin wpisujemy w wierszu 2 ale tylko te rodziny którym fizycznie wydaliśmy karty?
Natomiast liczbę kart (również fizycznie wydanych) wpisujemy w wierszu 4.
nie bierzemy pod uwagę sumy kart wydanych+dostarczonych do gminy?
Bea1

Napisano: 04 wrz 2014, 10:32

a jak zrobić raport z kart dostarczonych do gminy w przedziale czasowym do dnia 31.08.2014r.,?
tek

Napisano: 04 wrz 2014, 10:34

na piechotę jedynie:/
Bea1

Napisano: 04 wrz 2014, 10:50

Bea1 tak własnie tak jak opisałas:)

cały wiersz 1 i podwiersze tyczy sie wniosków z tym ze 1 i 1.1 sa niekatywne i w nich pojawia sie wartosc gdy wprowadzimy sumę liczby wnisoków odebranych fizycznie i dostraczonych do nas (ile rodzin nie odebrało kart, bo leza u nas) w wierszu 1.1.1 , gdy to zrobimy to po zapisaniu sprawozdania powinny wskoczyc wartości do 1 i 1.1:) co do pkt 2 to tak tylko liczba rodzin ktora fizycznie odebrala karty i co do pkt 4 tez sie zgadzam:) i w tym punkcie nie bierzezmy pod uwage sumy karty wydanych i dostarczonych, tylko i wyłacznie wydane fizycznie:)
nowa30

Napisano: 04 wrz 2014, 10:58

czyli jak ja mam do sierpnia wydanych 9 wniosków, w tym 4 rodziny faktycznie odebrały mi karty, jedna rodzina jeszcze nie odebrała kartę i jest u mnie to co mam wpisac w wierszu 1.1.1?
yyyy

Napisano: 04 wrz 2014, 11:11

a wiec tak:
liczba wniosków - 9
liczba rodzin ktore odebraly karty - 4
liczba rodzin ktorych karty sa u nas - 1
liczba rodzin ktorych karty sa w produkcji lub wyslane? - 4 (dobrze rozumiem?) ze te sa wprowadzone ale czekasz na nie?

razem musi dac liczbe wnioskow = 9

pkt.1 - bedzie automatycznie
pkt.1.1 - tez automatycznie po zapisaniu sprawozdania
pkt 1.1.1 - 4+1 = 5 (odebrane fizycznie i czekajace u Ciebie)
nowa30

Napisano: 04 wrz 2014, 11:30

tak zgadza się, tak jak napisałas tak mam właśnie sytuacje :)bardzo Ci dziękuję za odpowiedź i pomoc :) bardzo pomogło mi to :)
yyyy

Strona 4 z 5    [ Posty: 46 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x