Sprawozdanie z 500+ - fluktuacja - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 10 z 75    [ Posty: 746 ]

Napisano: 31 mar 2017, 14:24

:lol: :lol: :lol: - z powodu urodzenia się dziecka w rodzinie skutkującego nabyciem prawa do świadczenia wychowawczego na inne dziecko będące pierwszym dzieckiem (tj. urodzenia się co najmniej drugiego dziecka w rodzinie skutkującegoo nabyciem prawa do świadczenia wychowawczego na dziecko pierwsze oraz to drugie lub kolejne w przypadku porodów mnogich) łącznie z wystąpieniem w tej sytuacji utraty dochodu, o której mowa w art. 2 pkt 19 ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci - może ktoś przetłumaczyć :lol:
Mogę się mylić, możesz mieć rację ;)
Paragraf
Awatar użytkownika
Referent
Od: 24 mar 2017, 7:54
Zajmuję się: PS/ŚW/FA/DM/ŚR

Napisano: 31 mar 2017, 14:31

" wypadnięcia" ze składu rodziny dziecka.....

co to za dzban pisał te tabelki? :cry:
cel.
Stażysta
Od: 14 mar 2017, 14:14
Zajmuję się: sw

Napisano: 31 mar 2017, 14:38

dostałam właśnie pismo: "Mając na uwadze wątpliwości co do jakoś przekazanych przez gminy, a uzyskanych z systemów teleinformatycznych do obsługi świadczenia wychowawczego, powzięte w wyniku analizy poprzednich sprawozdań z realizacji Programu "Rodzina 500 plus"(m.in. sprawozdania "500+.IIpółrocze.2016", w przypadku pojawienia się zastrzeżeń dotyczących wartości do ujęcia przez gminę w obecnym sprawozdaniu, ZASADNE BYŁOBY DOKONANIE ANALIZY POSZCZEGÓLNYCH AKT SPRAWY" :shock: :shock: :shock: :shock:
sanna
Referent
Od: 06 lip 2016, 12:15
Zajmuję się: KDR

Napisano: 31 mar 2017, 14:50

A ja jak zobaczyłam tytuł sprawozdanka, to pierwsze co wpisałam w gogle to FLUKTUACJA i wyskoczył mi o co tyle krzyku:mrgreen:
Fluktuacja, wahania przypadkowe - przypadkowe, niedające się przewidzieć, odchylenia od wartości średniej zmiennej losowej (np. wielkości fizycznej) podlegającej stochastycznym zmianom w czasie i nie wykazujące żadnej tendencji.
z błędami statystycznymi oraz prognostycznymi. Występują jako składowa szeregu czasowego (trend + sezonowość + wahania przypadkowe).
i to tyle na dziś, pomyśle o tym jutro :mrgreen:
globb
Stażysta
Od: 26 sie 2016, 9:13
Zajmuję się:

Napisano: 31 mar 2017, 15:06

w poniedziałek o tym pomyślisz....w weekend sobie daruj
kin
Stażysta
Od: 10 mar 2017, 14:47
Zajmuję się: SW

Napisano: 31 mar 2017, 15:13

sanna pisze:dostałam właśnie pismo: "Mając na uwadze wątpliwości co do jakoś przekazanych przez gminy, a uzyskanych z systemów teleinformatycznych do obsługi świadczenia wychowawczego, powzięte w wyniku analizy poprzednich sprawozdań z realizacji Programu "Rodzina 500 plus"(m.in. sprawozdania "500+.IIpółrocze.2016", w przypadku pojawienia się zastrzeżeń dotyczących wartości do ujęcia przez gminę w obecnym sprawozdaniu, ZASADNE BYŁOBY DOKONANIE ANALIZY POSZCZEGÓLNYCH AKT SPRAWY" : :shock:
:oops: :oops: :oops:

POGIĘŁO ich... ciągle i ciągle zarzucają nam brak staranności, wnikliwości, należytej uwagi czyli niekompetencji......niech nas pocałują......
Malwina69
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 22 mar 2016, 14:19
Zajmuję się:

Napisano: 31 mar 2017, 16:44

voodoo pisze:UWAGA

Przed chwilą dostałem pismo z UW (warmińsko- mazurskie) że też jest termin do przekazania sprawozdania do 12 kwietnia w przypadku, gdy liczba rodzin pobierających świadczenie wychowawcze nie przekracza 1000. Tak więc dowalili mi roboty...

Najlepsze jest stwierdzenie, że w przypadku pojawienia się zastrzeżeń dotyczących wartości do ujęcia w obecnym sprawozdaniu należy dokonać analiz poszczególnych akt sprawy. :lol:
Zastrzeżenia? Jakie zastrzeżenia, ja tam mam pełne zaufanie do oprogramowania :mrgreen:
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 31 mar 2017, 16:55

Przeczytałem 10 stron Waszych postów w tym temacie a miedzy czasie zerknąłem na przedmiotowe sprawozdanie i powiem Wam, że zrobię to na 1 z 2 sposobów (bo dostawcy SD nam niestety nie pomogą - i ja ich o to nie winię):
1. Wpiszę z pamięci co uważam za prawidłowe tj. patrząc na sufit.
lub
2. Wpiszę wszędzie za pomocą CTRL + V "BRAK DANYCH".

Powyższe napisałem z pełną świadomością a opcja którą wybiorę będzie zależała od kierownika...

P.S. co do tego czy to licencjat czy magisterka, wydaje mi się, że to dane na co najmniej magisterkę lub wyżej ;)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 03 kwie 2017, 7:47

Reasumując, grzecznie wyciągamy akta i liczymy "tylko" nowe wnioski, te, które zostały złożone od sierpnia? :mrgreen:
Mogę się mylić, możesz mieć rację ;)
Paragraf
Awatar użytkownika
Referent
Od: 24 mar 2017, 7:54
Zajmuję się: PS/ŚW/FA/DM/ŚR

Napisano: 03 kwie 2017, 8:24

Ja już liczę, przeglądam wszystkie akta, nie tylko te złożone od 1 sierpnia. Spisuję wszystkie możliwe zmiany w rodzinie... niestety... :(

Tylko tak jak ktoś poprzednio pisał - najniższa krajowa za najwyższe wymagania :cry:
Diana
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 30 mar 2016, 18:48
Zajmuję się:

Strona 10 z 75    [ Posty: 746 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x