Wciąż nie mam jasności czy dobrze robię sprawozdania. Proszę o pomoc. Tytuł sprawozdania brzmi "miesięczne sprawozdanie rzeczowo-finansowe....za miesiąc marzec" i następnie wyszczególnienie:" liczba rodzin bez dziecka niepełnosprawnego, pobierających świad. wych. na pierwsze dziecko..." . Pytanie brzmi: czy oznacza to, że to miesięczne sprawozdanie dotyczy wszystkich rodzin, które w marcu pobrały świadczenie, a więc z wniosków złożonych i rozpatrzonych i wypłaconych świadczeń od 2016-04-01 do 2017-03-31? Rozumiem że nie chodzi o rodziny, które dopiero od marca zaczęły pobierać świadczenie? I jak prawidłowo zrobić D1, D2, żeby w systemie równocześnie zaznaczyć i dochód rodziny i dziecko niepełnosprawne?
część C1 - dolicza mi wszystkie wnioski, też te o zmianę świadczenia, które zostały uchylone, czy to jest dobrze? czy poprawic recznie tylko na liczbę złożonych pierwotnych wnniosków???
Na koniec marca mam nienależnie pobrane świadczenia, które nie zostały jeszcze odzyskane, powinno je wykazywać w tabeli B1, a na sprawozdaniu wygenerowanym z Sygnity wykazuje 0. Wprowadzałam prawidłowo. Co może być przyczyną?
Też, nie wiem co mam wpisać w cześci B1 i B2
W marcu Pani oddała nienależnie pobrane świadczenie, które miała pobrene w okresie od 07-do 12. 2016 r.
jak pobrałam z systemu to w B1 wygenerowało 0 a w B2 3000zł tyle ile oddała.
zostawiam tak? czy w b1 wpisuje też 3000 zł ze tyle zwróciła?
wydaje mi się że dobrze ci wygenerowało w B1 kwota należna na ostatni dzień m-ca, którą ta osoba ma zwrócić - czyli u Ciebie 0
B2 to co w danym miesiącu odzyskane czyli 3000zł