Czy wiecie cos na temat zmian w rozporzadzeniu w sprawie zasad wynagradzania pracownikow samorzadowych, kiedy wejdzie rozporzadzenie? chodzi mi o nowe stanowiska min. koordynatorów.
Jak to u was wygląda?
dotyczy zmiany stanowiska pracy
z pracownika socjalnego na koorynatora:
1. czy otrzymaliście aneks do umowy zmieniajacy stanowisko j.w.oraz zmianę wynagrodzenia?czy będziecie pracować na cały etat, czy na umowę zlecenie (czas pracy zadaniowy)
2. czy powinno się wymówić umowę o pracę pracownikowi socjalnemu w ciagu 3 m-cy?
3. jako pracownicy socjalny otrzymywaliśmy dodatek za teren 250 zł brutto, czy dodatek ten można wliczyć do wynagrodzenia zasadniczego ( już jako nie dodatek) tak żeby pracownik socjalny, który będzie koordynatorem nie był stratny na pensji?podobno niektórzy tak praktykują,ale ,czy to prawda do końca nie wiem.
4. Czy są u Was stanowiska łączone 1/2 etatu koordynator i 1/2 etatu pedagog? w sumie 1 etat?
Z uwagi na oszczędności ( kosztem pracowników socjalnych)żeby nie zatrudniać dodatkowej kadry,zmienia sie stanowiska pracy, pracownikom socjanym na koordynatorów, tylko nie bierze się od uwagę dodatków za teren, które im przysługiwały.Przecież kordynator też będzie pracował w terenie,ale już tego nie bierze sie pod uwagę.Nie dość ,że pracownicy socjalni mało zarabiają to jako koordynatorzy bedą zarabiać jeszcze mniej:( a kogo to obchodzi...
5. Czy rzeczywiście, pracownik socjalny był tak nieudolny w wykonywaniu swoich obowiązków,że trzeba było zatrudniać koordynatora którego rola praktycznie niczym się nie różni....o zgrozo!można się normalnie załamać.
Jeżeli ktoś jest w stanie odpowiedzieć na powyższe pytania, będę pod wrażeniem, pozdro....!
Właśnie nie wiem na jakiej podstawie ktos moze byc zatrudniony jako koordynator skoro poki co nie funkcjonuje takie stanowisko... do czasu przyjęcia wyzej wskazanego rozporzadzenia.
Jak można zatrudniać osobę na stanowisku koordynatora, które faktycznie nie istnieje? Rozporządzenie w tej sprawie nie zostało podpisane.
Czy koordynator powinien być zatrudniomy od wejścia w życie ustawy tj. od 01 .01.2012r. dla rodzin,które mają mniejsze doswiadczenie jako rodzina zastepcza niż 3 lata?
Czy dotyczy powyższych rodzin 3 letni okres przejściowy, czy nie?
PYTANIE DO ~pcpr
wysłane przez ~pcpr dnia 2012-01-25 18:35:33
cyt.
\"rozporządzenie jest już od dawna u nas koordynatorzy zarabiają od 1850 -2400 netto \"2012-01-25 18:35 Re: Stanowisko koordynator .
Od kiedy macie zatrudnionych koordynatorów i na jakich zasadach?
u nas np. jednemu pracownikowi socjalnemu dali aneks do umowy
a dwóch pozostałych zatrudnili z zewnątrz z konkursu od 1 stycznia tylko do rodzin co mają staż krótszy niż 3 lata ,nie wiem ile zarabiają ale dziewczyny mówiły ,że są zadowolone to chyba dobrze...
chyba dyrektorzy pcpr Wam mydlą oczy, bo ustawa weszła od 1 stycznia to niby dlaczego nie może być takiego stanowiska????panuje chyba u was ostry bałagan, my juz pół roku wcześniej mieliśmy opracowaną strategie działania ,którą tylko co jakis czas delkatnie modyfikujemy:))
Sa ale nie ma ich w stanowiskach, jakie sa np kategorie zaszeregowania itp . bo nie weszlo rozporządzenie widocznie bez podstawy zatrudniacie koordynatorów