młodszy koordynator zaszeregowanie xv wynagrodz. według osobnych przepisów u nas młodszy koordynator ze stazem powyzej 2 lata z rodzinom ,wynagrodzenie 2200 netto
Witam, mam pytanie skąd wnioskujecie, że koordynator ma prawo pracować w terenie?, ja czytając ustawę mam wrażenie, iż nikt nie daje nam takich uprawnień ilekroć mowa o opinii która wymaga wejścia w środowisko piszą o organizatorze pieczy zastępczej a nie że ma ją wydać koordynator. Być może organizator powinien zatrudniać również pracownika socjalnego, który jak dla mnie ma jedyny uprawnienia do wejścia w środowisko w miejscu zamieszkania.
kiedy rodzina zapyta mnie jakim prawem przychodzę do domu i sprawdzam co i jak nie wiem na jaki artykuł się powołać
Koordynator według mnie powinien pracować w terenie ale powiedzcie mi w jaki sposób można zwracać koszty takiemu koordynatorowi bo tak naprawdę nie ma nigdzie zapisanego wprost że powinien pracować w terenie. Ktoś kto zna ten temat to wie,że nie ma innej możliwości. Ale my chcieliśmy dać ryczałt za przejazd własnym autem (służbowego nie mamy) ale w związku z tym, że nie ma wprost zapisanego ze ma prowadzić pracę w terenie należałoby odprowadzać zaliczkę na PIT. Nie wiem jak mamy to zrobić aby było korzystnie. Napiszcie jak u was rozwiązane są sprawy zwroty kosztów za pracę w terenie koordynatora. będę wdzięczna za odpowiedzi.
nie weszło dzwoniłam przed chwila do ministerstwa do departamentu prawa pracy, nie został projekt wzięty na dzisiejsze obrady może niedługo ale póki co nie weszło !!!!
Kochani! Rozporządzenie jeszcze nie weszło w życie, na bieżąco sprawdzam w LEX. Koordynatora zatrudniłam na umowę zlecenie i w tej umowie zapisałam przysługujący jej zwrot kosztów przejazdów do podopiecznych w wysokości 300zł miesięcznie. Zgodnie z zapisami art. 79 koordynator może być zatrudniony na umowę - zlecenie lub w systemie zadaniowego czasu pracy. do takiego zatrudnienia wystarczy uopz