Stanowisko koordynator - Stare tematy

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 27 sty 2012, 15:39

młodszy koordynator zaszeregowanie xv wynagrodz. według osobnych przepisów u nas młodszy koordynator ze stazem powyzej 2 lata z rodzinom ,wynagrodzenie 2200 netto
~pcpr

Napisano: 30 sty 2012, 13:01

Witam, mam pytanie skąd wnioskujecie, że koordynator ma prawo pracować w terenie?, ja czytając ustawę mam wrażenie, iż nikt nie daje nam takich uprawnień ilekroć mowa o opinii która wymaga wejścia w środowisko piszą o organizatorze pieczy zastępczej a nie że ma ją wydać koordynator. Być może organizator powinien zatrudniać również pracownika socjalnego, który jak dla mnie ma jedyny uprawnienia do wejścia w środowisko w miejscu zamieszkania.
kiedy rodzina zapyta mnie jakim prawem przychodzę do domu i sprawdzam co i jak nie wiem na jaki artykuł się powołać
~natalia

Napisano: 30 sty 2012, 13:38

chyba nie rozumiesz idei powołania koordynator (a w gminach asystenta), wg tego co piszesz chcesz jako koordynator siedzieć za biurkiem? żarty jakieś
~mb

Napisano: 02 lut 2012, 12:57

Koordynator według mnie powinien pracować w terenie ale powiedzcie mi w jaki sposób można zwracać koszty takiemu koordynatorowi bo tak naprawdę nie ma nigdzie zapisanego wprost że powinien pracować w terenie. Ktoś kto zna ten temat to wie,że nie ma innej możliwości. Ale my chcieliśmy dać ryczałt za przejazd własnym autem (służbowego nie mamy) ale w związku z tym, że nie ma wprost zapisanego ze ma prowadzić pracę w terenie należałoby odprowadzać zaliczkę na PIT. Nie wiem jak mamy to zrobić aby było korzystnie. Napiszcie jak u was rozwiązane są sprawy zwroty kosztów za pracę w terenie koordynatora. będę wdzięczna za odpowiedzi.
~grazka

Napisano: 06 lut 2012, 16:25

rozporządzenie nie weszło jeszcze w życie, tj. projekt.
~PCPR

Napisano: 06 lut 2012, 19:47

weszło...
~pcpr

Napisano: 06 lut 2012, 20:56

kiedy?
~no nie

Napisano: 06 lut 2012, 21:10

na stronie RCL nadal wisi projekt, z datą 1 lutego skierowany pismem do Sekretarza Rady Ministrów... czyżby już weszło???
~betta

Napisano: 07 lut 2012, 16:00

nie weszło dzwoniłam przed chwila do ministerstwa do departamentu prawa pracy, nie został projekt wzięty na dzisiejsze obrady może niedługo ale póki co nie weszło !!!!
~PCPR...

Napisano: 08 lut 2012, 12:03

Kochani! Rozporządzenie jeszcze nie weszło w życie, na bieżąco sprawdzam w LEX. Koordynatora zatrudniłam na umowę zlecenie i w tej umowie zapisałam przysługujący jej zwrot kosztów przejazdów do podopiecznych w wysokości 300zł miesięcznie. Zgodnie z zapisami art. 79 koordynator może być zatrudniony na umowę - zlecenie lub w systemie zadaniowego czasu pracy. do takiego zatrudnienia wystarczy uopz
~marynia

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x