starzy dłużnicy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 22 maja 2017, 12:05

sweet.lemon pisze:jeżeli wiesz lepiej to już nie mój problem :D:D:D
Tak, nie jest Twoim problemem to że wiem lepiej :lol:
Ty masz inny problem, na razie żaden naiwny użytkownik nie chce podzielić się z Tobą swoją pracą.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 22 maja 2017, 12:11

nie chce nie musi, proste, ale ty masz z tym większy problem niż ja buuuhahah
sweet.lemon
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 09 cze 2016, 11:18
Zajmuję się:

Napisano: 22 maja 2017, 12:17

sweet.lemon pisze:nie chce nie musi, proste
Dobrze że chociaż przyznałaś się że czekasz na naiwniaka :lol:
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 22 maja 2017, 12:19

To ty to tak nazywasz....
sweet.lemon
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 09 cze 2016, 11:18
Zajmuję się:

Napisano: 22 maja 2017, 12:46

a na jakiej podstawie ich wzywacie skoro funduszu już nie wypłacacie?
do aGa111
na podstawie ustawy- bezskutecznej egzekucji i dłużnika alimentacyjnego
2) bezskuteczności egzekucji - oznacza to egzekucję, w wyniku której w okresie ostatnich dwóch miesięcy nie wyegzekwowano pełnej należności z tytułu zaległych i bieżących zobowiązań alimentacyjnych; za bezskuteczną egzekucję uważa się również niemożność wszczęcia lub prowadzenia egzekucji alimentów przeciwko dłużnikowi alimentacyjnemu przebywającemu poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej, w szczególności z powodu:
3) dłużniku alimentacyjnym - oznacza to osobę zobowiązaną do alimentów na podstawie tytułu wykonawczego, przeciwko której egzekucja okazała się bezskuteczna; i art. 5
Przed przystąpieniem do podjęcia działań wystąpić o zaświadczenie do komornika, że egzekucja jest bezskuteczna.
TOTKO
Stażysta
Od: 17 maja 2017, 9:17
Zajmuję się: FA

Napisano: 29 maja 2019, 14:45

Poważnie tak robicie. bo w sumie też bym chciał ruszyć starych dłużników. bo sam już nie wiem co z tym robić
Tiga1
Praktykant
Od: 30 lis 2017, 14:24
Zajmuję się: fa kdr śr dm

Napisano: 30 maja 2019, 12:23

wobec " starych" dłuzników robilismy wnioski o wszczęcie egzekucji ( w odróżnieniu do bieżących ,gdzie rozbilismy wnioski o przyłączenie) do właściwego komornika sądowego i podawalismy stan zadłużenia wraz z wykazem poprzednio wydanych decyzji FA , na dzień 30.09.2015 r i finał, reszta należy do Komornika
GRAS
Starszy referent
Od: 17 maja 2017, 9:15
Zajmuję się: FA

Napisano: 30 maja 2019, 13:07

uwaząm , że nic nie robimy bo jak możemy cokolwiek z nimi robić jak nie mamy wniosków o podjęcie działań, decyzje uchylające maja w mocy a wierzycielka u nas nie bierze, to na jakiej podstawie, my już do pana Mazurkiewicza na szkolenia nie jeżdzimy bo to szkoda czasu i pieniedzy
inka1984
Stażysta
Od: 23 paź 2018, 9:09
Zajmuję się: funduszem alimentacyjnym

Napisano: 31 maja 2019, 14:59

powiem tyle. Totko powinni cię wsadzić do więzienia o szklance wody i suchym chlebie za nadgorliwość, marnowanie pieniędzy i całkowitą nieznajomość języka polskiego.
działania względem dłużnika podejmuje się na podstawie art. 3 i 4

nie wiem ludzie ogarnijcie się. Przemyślcie przez weekend swoje postępowanie. Jak wam dalej wyjdzie, że prowadzicie postępowanie bez wniosku to złóżcie wypowiedzenie. Nie nadajecie się do tej pracy. Trzeba umieć spojrzeć w lustro
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2019, 8:53

inka1984 pisze:uwaząm , że nic nie robimy bo jak możemy cokolwiek z nimi robić jak nie mamy wniosków o podjęcie działań, decyzje uchylające maja w mocy a wierzycielka u nas nie bierze, to na jakiej podstawie, my już do pana Mazurkiewicza na szkolenia nie jeżdzimy bo to szkoda czasu i pieniedzy
nie robimy postępowania do "starych dłużników", którym nie wypłacamy świadczeń z fa.
ja na szkolenie p. Mazurkiewicza jeżdżę ale jak dla mnie to te szkolenia są coraz gorsze :) alt to tylko moje prywatne zdanie
Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
Ewela77
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 05 cze 2014, 12:25
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x