Student zaoczny lub pracujący student
Student zaoczny lub pracujący student
Czy należy się KDR dla studenta niepracującego, ale studiującego zaocznie lub student pracuje i uczy się zaocznie? Proszę o wypowiedzi
Re: Student zaoczny lub pracujący student
Oczywiście. Do 25 roku życia za okazaniem zaświadczenia o planowanym etapie ukończenia studiów.
Co do studenta pracującego zastanowiłabym się czy przysługuje karta, w ustawie jest zapis : ...w której rodzic lub małżonek rodzica mają na utrzymaniu co najmniej troje dzieci czyli jeśli student pracuje, a co za tym idzie nie jest na utrzymaniu rodziców nie przyznałabym karty.
Dzwoniłam do mojego wydziału Pani powiedziała, że jak najbardziej się należy
a jak mam polskiego studenta studiującego na Ukrainie i mam zaświadczenie o ukończeniu. przyznać?
dzisiaj dzowniłam do MPiPS i dowiedziałam sie że raczeto nie bo wynika to z ustawy o pomocy społecznej ( że dana osoba nie przebywa na terenie RP) ale na końcu Pani dodała, że tak naprawdę to jest nasza decyzja czy dac czy nie kartę. oni nie maja nic do tego, więc stwierdziałam ze bedę dobra Pani i dam - pójdę z korzeyścią dla klienta
Oprócz Student zaoczny lub pracujący student - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Czy wpisujecie drugie imię?
sprawozdanie CAS - woj. mazowieckie
sprawozdanie wiersz 4
Duplikat
data wydania karty
Sprawozdanie CAS
Rozszerzenie uprawnień w CAS
Dziecko w skłądzie w wieku 27 lat
Sprawozdanie
Co w tej sytuacji zrobić?
Rodzic
studia dzienne