Studia doktoranckie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 15 lip 2015, 16:16

czy ktoś z państwa ( pracownicy socjalni, kierownicy OPS) podejmował studia doktoranckie, realizuje je?
Czy ktoś z was przygotowywał projekt badawczy w formie pisemnej i może podzielić się wskazówkami?
Jeśli tak chętnie wysłucham opinii, doświadczeń, ewentualnie podam e-maila do kontaktu.Pytam poważnie.
Z góry dziękuję za uwagi.
Saula

Napisano: 15 lip 2015, 16:24

Witam też myślę nad studiami doktoranckimi , b w naszym zawodzie trzeba podwyższać swoje kwalifikacje:)
Rafu

Napisano: 15 lip 2015, 16:42

Można widzieć jaki kierunek cię intersuje- socjologia,pedagogika? i masz jakiś pomysł na temat rozprawy?;)
Ja jutro mam rozmowę z ewentualnym opiekunem. Kurcze ..a badania. Masz jakiś pomysł.Czy narazie tak tylko myślisz ..
Saula

Napisano: 15 lip 2015, 23:04

;) cisza...
Emilka.

Napisano: 16 lip 2015, 7:53

Decydując się na studia doktoranckie planujecie porzucić praktykę socjalną i rozpocząć karierę uniwersytecką? czy po prostu chcecie dla siebie zrobić dr? pytam bo też to rozważałam, tylko ja bym nie chciała się rozstać z pracą w terenie. Przed pracą socjalną skończyłam socjologię i pewnie w tym kierunku bym poszła.Ale z drugiej strony trzyma mnie "to coś " i nie chcę (aż sama się dziwie) rezygnować z takiej pracy.
opsikk

Napisano: 16 lip 2015, 8:29

Motywy podjęcia doktoratu są różne. Pytanie brzmi: chcesz robić doktorat czy mieć doktora? I jeden i drugi motyw jest zasadny.Nie musisz rezygnować z pracy zawodowej, aktualnie wykonywanej i lubianej;) na rzecz pracy i kariery uniwersyteckiej.
Emilka.

Napisano: 17 lip 2015, 19:28

Witam interesuje mnie pedagogika , kończyłem studia pedagogiczne , temat na rozprawę , bym pisał może o Tendencjach współczesnej rodziny , czy handel ludźmi , lub coś z dziedziny pomocy społecznej dziedziczenie biedy , powielanie wzorców przez naszych podopiecznych itd
Rafał 1

Napisano: 17 lip 2015, 20:39

Rafał 1 pisze:dziedziczenie biedy , powielanie wzorców przez naszych podopiecznych itd
czyli "Uzależnieni od pomocy społecznej" -moja nieśmiała propozycja ujęcia tematu w formie roboczej. Masz tu wszystko postawę wyuczonej bezradności, "leseferyzmu" , ról żebraczych i ujęcia pomocy społecznej jako metody na życie...tak na myśl mi przyszło. czytałam. interesowałam się. Wiem ,że były badania w tym temacie. Poszukaj sobie Kalinowskego-on się tym zajmował.. Fajny pomysł.
Pisząc o "Tendencjach współczesnej rodziny" - miałeś na myśli "Współczesne tendencje przemian rodziny ;) -też fajnie. Charakter, struktura .."Handel ludźmi "- gdzie zrobisz badania? W Polsce ?- nie sądzę. Ale próbuj. ja kibicuje.
Powodzenia .
Tylko
Pedagogiczne ewentualnie w Krakowie ?
Emilka.

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x