znowu nadgorliwa paniusia z koziej wólki a tu ZONG mus przyznac HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA ..................................................................
Takie przepisy to nie kto inny tylko pół.głów.ki mogły ustanowić. To nie ma własnie się co dziwić, że świadczeniach opiekunczych dzieje się jak dzieje, że tym co muszą sprawować całodobową opiekę zabiera sie wsparcie, żeby lekką reką przeznaczać coraz większe srodki dla takich, którzy odpoczywają cały tydzień.
Przy takim nieracjonalnym rozdzielaniu środków nie ma sie co dziwic , ze brakuje im pieniędzy. Mamy bandę zakłamanych nieudaczników u władzy.
Chodzi o uczciwe podejście do sprawy, a nie żeby niepełnosprawność dziecka stawała sie sposobem na życie dla jego rodziców. Okazją do podreperowania budzetu domowego bez zadnego wysiłku jedynie z faktu posiadania niepełnosprawnego dziecka.Niepełnosprawny student i tak w odróznieniu od zdrowych swoich rówiesników dostaje stypendium dla niepełnosprawnych. Później dzięki dopłacie za zatrudnianie niepełnosprawnych, w odróżnieniu od swoich rówiesników bez problemu będzie mógł podjąc pracę.
I gwoli wyjasnienia jestem WO a nie mops czy gops.
e-mka mnie również,ale powiedz masz córkę niepeł.tak studjuje, taka matka lub ojciec muszą dowozic ,cały czas pomagac nie będę wyliczac co jeszcze ,ale ty nie wiesz pewnie co to znaczy miec dziecko niepeł OD URODZENIA mimo ,że ono czasami może samo przejsc kilka metrów,ty pewnie nie wiesz co to jest rehabilitacja kilka godzin dziennie, co to jest opatrywanie porozbijanych kolan,rąk itd.zmierzam do tego,że może tacy ludzie nie mając majątku nie mają z czego żyć,a ty mówisz o podreperowaniu budżetu domowego tymi marnymi groszami ,które zresztą gwarantuje POLSKA KONSTYTUCJA.
Wiem cos o tym tez mam w rodzinie dziecko niepelnosprawne i przepraszam ale nie wszystkie przypadki wygladaja tak czarno Owszem sa przypadki ciezkie ale sa i baaaardzo lekkie ,prawie niewidoczne Podobnie jest i z opiekom osob niepelnosprawnych doroslych wiec nie skaczmy se do oczu