SYGNITY aktualizacja - Świadczenia rodzinne

Strona 10 z 11    [ Posty: 101 ]

Napisano: 12 sie 2015, 14:56

wszystkie wnioski * operacje *cofnij kwalifikuj ?? u mnie jest nieaktywne ale może dlatego, żę jest decyzja do wniosku :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 12 sie 2015, 15:00

dzieki:):)
kiki2015

Napisano: 13 sie 2015, 9:52

Mam problem z numeracją decyzji.
W starym, dobrym programie decyzje nadawane były wg świadczeń, czyli: xx/numer decyzji/ZR lub FA lub SP itd/miesiac/rok
Podobnie tytuły wykonawcze, też miały nadawany skrót TW itd.

Teraz tego nie ma, jest tylko xx/numer decyzji/miesiąc/rok
Wiecie może, czy to się da zmienić?
kawa i ciasto

Napisano: 13 sie 2015, 9:58

jednak i tak lepiej, że to weszło teraz w sierpniu niż we wrześniu ? jest czas na samodokształcenie ;)
madzix
Podinspektor
Od: 08 gru 2014, 13:14
Zajmuję się:

Napisano: 13 sie 2015, 10:02

madzix
nie byłoby problemu, że to sobie weszło, gdyby było PORZĄDNIE zrobione.
W dużej mierze sparaliżowało naszą bieżącą pracę. I będzie ją paraliżować, bo moim zdaniem ślimacze tempo robienia aktualizacji nie przyspieszy z dniem 1 września.

Podbieranie danych starego orzeczenia do nowego wniosku przyprawia mnie o natychmiastową chęć wybrania reszty urlopu, który mi został :evil:
kawa i ciasto

Napisano: 13 sie 2015, 12:13

Wczoraj przyszla wiadomość na maila z Sygnity że jest nowa aktualizacja do tej już wgranej. U nas jest 1 stanowisko pracy. Czy ja coś wgrywam czy to automatycznie się wgrywa?
Gość

Napisano: 13 sie 2015, 13:09

Przyszła do nas aktualizacjia, myślicie, że uda nam sie ją przeciągnąć z wgranie do końca roku, czy nie ma takiej opcji? :?
filip13

Napisano: 13 sie 2015, 14:32

Witam.
w związku z aktualizacją...
Wpłynął wniosek o rodzinne w związku ze zmianą sytuacji życiowej.
Kobieta urodziła dziecko i wnioskuje o dodatek z tytułu urodzenia dziecka i wielodzietność.
W zmienianym wniosku matka wnioskowała o rodzinne na dzieci, które miały zasądzone alimenty (bez ojca), jednak tym razem wnioskuje z ojcem nowonarodzonego dziecka. System odmawia przyznania świadczeń - nie wiem jaki powinnam nadać status temu ojcu, nie są małżeństwem, z 4 dzieci na wniosku, jest ojcem jednego. Próbowałam różnych kombinacji, ale nic mi nie wychodzi. Patrzyłam inne podobne wnioski sprzed aktualizacji i nie było tego problemu. Dodam, że na pewno chodzi o ojca, bo gdy zaznaczyłam że na nowonarodzone dziecko są przyznane alimenty (bez wpisywania ojca) to świadczenia przyznało...

bardzo proszę o pomoc w rozwikłaniu sytuacji
pozdrawiam serdecznie, Milena ;)
Milena123

Napisano: 13 sie 2015, 20:42

w ośrodkach gdzie są do 5 licencji stanowiskowych nowe oprogramowanie do ŚR w wersji 2.1.1 będzie dostępne do końca miesiąca inne ośrodki które mają większą ilością stanowisk będą spięte z systemem do końca września.... system podobny do pomosta ... łączność z empatią i możliwością zapytań do innych ośrodków, po "odblokowaniu funkcji" przez ministerstwo będzie możliwość pobierania dochodów z US, orzeczeń o niepełnosprawności, łączność z ZUS , z bazą PESEL, oraz z bazą kierowców CEPiK (FA)....
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się: PS/FA/AOON/OW/ŚW

Napisano: 17 sie 2015, 7:48

a moze ktoś podpowie jak w tej nowej aktualizacji dodac nowego członka do rodziny (pani panienka wyszła za mąz) oraz np dodac dochód uzyskany?
kiki2015

Strona 10 z 11    [ Posty: 101 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x