No właśnie ostatnio nasze sądy stoją na takim stanowisku jak to mniej więcej wynika z ironicznego postu ~ewy. Bo przecież \'nie wykluczone\' że pomimo braku orzeczenia przez kolejnych 5 - 10 lat, osoba nie wymagała opieki drugiej osoby, która nie mogła podjąć przez to zatrudnienia. Mam takie orzeczenie - facet ostatnio pracował 11 lat przed ustaleniem niepełnosprawności matki - był zarejestrowany w PUP, czasem nie był, jak zapomniał się podpisać. Z ostatniej pracy się oczywiście nie zwolnił tylko go zwolnili, no ale.... \'w świetle wyroku trybunału, wygaśnięcie SP było niekonstytucyjne, a więc odmowa przyznania SZO które jest \'kontynuacją\' idei SP była wynikiem błędnej interpretacji przepisów przez organ I i II instancji\' Taki bełkot. Nie wiem co ja mam zrobić, bo przesłanek do przyznania nie znajduję dalej szczerze mówiąc.
@iks
w tej sprawie jesteś związany wskazaniami SKO, ale kontynuacja idei to jakiś ponury żart, zwłaszcza w kontekście tego że TK wyraźnie wskazał, ze zajmuje sie wyłacznie przepisami intertemporalnymi.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett