syn na matke - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 07 mar 2014, 13:42

No przecież to można wprost z ustawy przepisać.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2014, 10:40

podpowiedzieć,że należy sie SZO jeżeli podejmie i zrezygnuje z zatrudnienia i dochody nie przekrocza,
~jola

Napisano: 10 mar 2014, 11:36

a może w przeszłości zrezygnował z pracy aby opiekować się matką wtedy wcale nie musi znowu się zatrudniać aby otrzymać szo?
~Kati

Napisano: 10 mar 2014, 14:35

noo matka w 1990 dostała kataru i synuś nie mogł nigdy potem pracować
~ewa

Napisano: 10 mar 2014, 15:02

Ewcia nie to miałam na myśli, dobrze wiesz o czym piszę a ironizujesz
~Kati

Napisano: 11 mar 2014, 9:41

\'dobrze wiesz o czym piszę a ironizujesz \'

No właśnie ostatnio nasze sądy stoją na takim stanowisku jak to mniej więcej wynika z ironicznego postu ~ewy. Bo przecież \'nie wykluczone\' że pomimo braku orzeczenia przez kolejnych 5 - 10 lat, osoba nie wymagała opieki drugiej osoby, która nie mogła podjąć przez to zatrudnienia. Mam takie orzeczenie - facet ostatnio pracował 11 lat przed ustaleniem niepełnosprawności matki - był zarejestrowany w PUP, czasem nie był, jak zapomniał się podpisać. Z ostatniej pracy się oczywiście nie zwolnił tylko go zwolnili, no ale.... \'w świetle wyroku trybunału, wygaśnięcie SP było niekonstytucyjne, a więc odmowa przyznania SZO które jest \'kontynuacją\' idei SP była wynikiem błędnej interpretacji przepisów przez organ I i II instancji\' Taki bełkot. Nie wiem co ja mam zrobić, bo przesłanek do przyznania nie znajduję dalej szczerze mówiąc.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 11 mar 2014, 10:36

@iks
w tej sprawie jesteś związany wskazaniami SKO, ale kontynuacja idei to jakiś ponury żart, zwłaszcza w kontekście tego że TK wyraźnie wskazał, ze zajmuje sie wyłacznie przepisami intertemporalnymi.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x