Szczepienie na COVID-19 dla pracowników OPS - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 5    [ Posty: 45 ]

Napisano: 30 gru 2020, 16:13

Żałuje że wzięłam udział w tej dyskusji i napisałam, że nie chce przyjąć szczepionki bo jestem tylko przez to krytykowana jakby nie mogła mieć swojego odrębnego zdania.
Kropka14
Praktykant
Od: 01 cze 2018, 13:45
Zajmuję się: Świadczenia opiekuńcze-MOPS

Napisano: 30 gru 2020, 17:39

po co mam się szczepić jakimś niesprawdzonym gównem (sam producent stwierdził, że długoterminowe skutki będą przebadane dopiero w 2023 roku), którego skuteczność producent określił od pół do roku?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 30 gru 2020, 18:14

Słusznie, lepiej zaraź siebie, albo kogoś z bliskich jakimś sprawdzonym gównem, którego krótkoterminowe skutki są już wyraźnie widoczne, a którego skuteczność zarażania jest nieobliczalna i na którego nie ma skutecznych leków.

Gratuluję postawy samodzielnie myślącego obywatela, niepoddającego się propagandzie...
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 31 gru 2020, 10:32

de Charette pisze:
30 gru 2020, 17:39
po co mam się szczepić jakimś niesprawdzonym gównem (sam producent stwierdził, że długoterminowe skutki będą przebadane dopiero w 2023 roku), którego skuteczność producent określił od pół do roku?
Źródło, źródło tej rewelacji o 6-12 miesiącach skuteczności ;)
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 31 gru 2020, 10:49

Ci co stracili bliskich wiele by dali za przedłużenie życia o 6-12 miesięcy.

Wyrzućmy komórki do kosza!!!!!........bo za 10-20 lat umrzemy na raka mózgu.....
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 05 sty 2021, 10:16

uważam że każdy z nas powinien mieć swoje zdanie i każdy POWINIEN SIĘ SZANOWAĆ ! znam bardzo dużo dzieci które po szczepieniu stały się niepełnosprawne i co ? i nic rodzice zostali "sami sobie" nikt im nie pomaga. To smutne i niestety prawdziwe :-( ;( Niestety kwalifikacja do szczepień, przechowywanie szczepionek nie zawsze są takie jak być powinny. Uważam że dopóki kogoś nie spotka "tragedia" związana ze szczepieniem zdania nie zmieni, ale pamiętajmy o SZACUNKU i nikogo anty szczepionkowcem nie nazywajmy, ani nie czepiajmy się bo to bardzo przykre. Pozdrawiam :-(
nowaa
Stażysta
Od: 29 lip 2019, 7:55
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 05 sty 2021, 10:44

Po pierwsze, krytyka czyichś poglądów to nie jest brak szacunku do osoby, tylko podważanie tego co prezentuje. Jeśli ktoś bez żadnej podstawy naukowej twierdzi, że szczepionka nas zabije, to antyszczepionkowiec jest najdelikatniejszym określeniem.
Po drugie, nie konfabuluj, że znasz "bardzo dużo dzieci które po szczepieniu stały się niepełnosprawne", bo nie ma ŻADNYCH badań potwierdzających wpływ szczepień na powstanie niepełnosprawności, a statystycznie poważne powikłania po szczepieniu występują u promila zaszczepionych.
Po trzecie, tragedia to spotyka naszych bliskich tu i teraz, ale z powodu patogenu, wobec którego nasz organizm jest bezradny. A jeśli jeszcze tego nie doświadczyłaś, to nie życzę Ci tego.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 05 sty 2021, 11:04

Witam. Długo zastanawiałam się czy napisać ale rozdrażnił mnie jeden fakt. W koło nic innego nie ma tylko ten obraził jego uczucia, tamten tamtego, ten się źle spojrzał itd itp. Mam tego dość. Normalny szary człowiek boi się wypowiedzieć własne zdanie, bo od razu jest atakowany przez różnych ludzi bo się tamten poczuł urażony. Nie wiem do czego ten świat zmierza ale coraz mniej mi się podoba. Niestety stało się tak, że przeszłam do dziadostwo. Zachorowała cała moja najbliższa rodzina i znajomi. I powiem jedno, jak słyszę, bo to zwykła grypa to mnie szlak bierze. To, że jeden to przeszedł w taki a nie inny sposób ok, super, ciesz się. Ja akurat należałam do osób, które ciężko to zniosły i powikłania mam do dziś. Co dzień wstaję z myślą czy na pewno jest po wszystkim, czy znowu coś wyjdzie. Cały nasz GOPS zapisał się do tego programu i będę pierwsza chętna jak w końcu będą chcieli nas zaszczepić, bo jak na razie szumu dużo tylko efekty znikome.
Nowa34
Referent
Od: 22 lis 2017, 12:14
Zajmuję się: ZR,FA,500+

Napisano: 05 sty 2021, 11:26

I jeszcze jedno my mamy wszystkich szanować i uważać na to co mówimy, a czy nas ktoś szanuje? Czy antyszczepionkowcy, LGBT i cała reszta ruchów które są teraz aż nazbyt popularne w Polsce to czy oni nas szanują? Daleko mi do różnych teorii spiskowych i jakiś idei nie wiadomo skąd wziętych ale jest to niepoważne, że jakiś ideowiec ma więcej do powiedzenia i JEGO trzeba szanować, a my Ci szarzy co muszą na wszystko robić mają być cicho bo kogoś obrażą...
Nowa34
Referent
Od: 22 lis 2017, 12:14
Zajmuję się: ZR,FA,500+

Napisano: 05 sty 2021, 12:00

Nowa34 pisze:
05 sty 2021, 11:26
antyszczepionkowcy, LGBT...
...pisowcy, liberałowie, lewacy, prawacy, narodowcy, ateiści, muzułmanie, katolicy i wszyscy pozostali wymagają szacunku jako ludzie, ale każdą z tych idei można, a niekiedy należy poddawać krytyce. To nie jest nic nadzwyczajnego.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Strona 4 z 5    [ Posty: 45 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x